De President van de Verenigde staten heeft het genoegen om plaats te mogen nemen in het wereldberoemde voertuig ‘The Beast’. Dit voertuig is bestand tegen raketwerpers en nucleaire aanvallen. De ruiten bestaan uit 5 lagen glas en de auto weegt liefst 10.000 kg. The Beast is niet het enige opmerkelijke presidentiële voertuig dat er is. Er zijn nog meer hele bijzondere voertuigen die we maar al te graag willen bekijken.

5. The Sentinel – Boris Johnson

sentinel

Op plek vijf van de meest opmerkelijk presidentiële voertuigen staat de auto van de premier van het Verenigd Koninkrijk – Boris Johnson. Het gaat hier om een gepimpte versie van de Jaguar XJ met een krachtige V8 motor. De auto is verstevigd met staal en is voor een groot deel gepantserd. Met een gewicht van 3300kg weegt dit bakbeest meer dan het dubbele van een normale Jaguar XJ. Nu begrijpen we waar de naam ‘The Sentinel’ vandaan komt.

4. Aurus Senat – Vladimir Putin

De president van Rusland – Vladimir Putin – is alweer bezig aan zijn vijfde ambtstermijn en is nog lang niet van plan om te stoppen. Zijn uiterst luxe limousine genaamd ‘Aurus Senat’ is een van de meest luxueuze presidentiële voertuigen op aarde. Het is een Mercedes S600 Pullman Guard die geheel in Rusland gemaakt is. De auto weegt bijna 7000 kg en heeft een indrukwekkende 600 pk.

Putin hoeft zich geen zorgen te maken over mogelijke klapbanden, aangezien de auto gewoon stabiel blijft rijden met lekke banden. Het glas is uiterst dik en het plafond is bestendig tegen meerdere zware aanvallen. In de auto kan Putin genieten van een grote tv en grote ligstoelen. Het prijskaartje van deze uiterst beveiligde Mercedes S600 is naar verluidt $ 1 miljoen.

3. Bentley State Limousin – Queen Elizabeth II

presidentiële voertuigen bentley

De koningin van het Verenigd Koninkrijk en haar familie hebben de beschikking over een uiterst luxe Bentley limousine. Er zijn slechts twee exemplaren van gemaakt en deze zijn beide in bezit van de koninklijke familie. Het voertuig heeft in totaal $15 miljoen gekost en is daarmee een van de duurste auto’s aller tijden. Uiteraard is ook deze auto enorm gepantserd en is het voor Queen Elizabeth een oase van veiligheid.

2. Rolls Royce Silver Spur II – Hassanal Bolkiah

auto

De Sultan van Brunei bezit een gigantische autocollectie, waar de Rolls Royce Silver Spur II onderdeel van uitmaakt. Hij houdt het wereldrecord van de grootste Rolls Royce collectie ter wereld. De koninklijke familie van Brunei was in 1990 zelfs verantwoordelijk voor meer dan 50% van alle Rolls Royce verkopen ter wereld. Deze Spur II werd gebruikt voor zijn trouwdag en werd omhuld met een 24-karaat gouden laag.

Dit is nog niet alles, want de achterkant van de auto is voor een groot deel verlengd zodat het plaats biedt aan nog meer familieleden. De auto is $14 miljoen waard en wordt nog steeds gebruikt bij belangrijke gelegenheden in Brunei. Deze Rolls Royce staat niet voor niets op plek 2 in de lijst van de meest opmerkelijke presidentiële voertuigen.

1. Mercedes Maybach S600 Pullman Guard – Kim Jong-Un

We zagen dit model al eerder in het lijstje voorbijkomen, maar deze Mercedes S600 Pullman Guard van de Noord-Koreaanse Kim Jong-un. Het bijzondere is dat Mercedes en Maybach niet weet hoe het voertuig ooit in Noord-Korea terecht is gekomen en door wie het gepimpt is. Normaal gesproken kunnen ze alle verkochte modellen identificeren, maar dit voertuig blijft een groot raadsel.

De auto heeft een 6-liter twin-turbo V12 motor die 530 pk aan vermogen kan genereren. Met een lengte van 6 meter en een gewicht van 5000 kg. Zo’n beetje de hele auto is maximaal gepantserd en lijkt van de binnenkant op een privéjet. Om de auto lopen standaard meerdere bodyguards die auto naar zijn bestemming leiden.