Waar we Feadships Project 707 al door de nauwe kanalen zagen manoeuvreren, was het recent de beurt aan hun nieuwe jacht: Somnium. Begin april kondigde Feadship aan dat hun prestigieuze jacht bijna klaar was. Het nieuwste lid van de Feadship-vloot kwam de werf in Aalsmeer voor de laatste afwerking en is nu bezig proefvaarten. Somnium van 55 meter, Latijn voor droom, verliet op 12 april de scheepswerf in Aalsmeer op weg naar Rotterdam. Uiteraard is dit jacht ook een langgekoesterde droom van de onbekende koper.

Somnium

Het eerste pure custom superjacht voor een ervaren Noord-Europese eigenaar. Zoals deze eerste beelden van Somniums gladde exterieur-profiel laten zien, is de eigenaar naast imposante jachten ook een groot fan van snelle auto’s. De aluminium romp ziet er aerodynamisch uit en werd ook gekozen om de efficiëntie te vergroten en de geringe diepgang te garanderen.

Somnium02

Eenmaal verankerd op de gewenste bestemming, heeft het gezin toegang tot alle voordelen van een afgesloten tendergarage en een speciaal compartiment voor duikuitrusting. Somnium is ontworpen door Studio De Voogt. Het interieur door FM Architettura omvat naast alle recreatieve middelen, een grote passagiershut en nog eens vier gastensuites op het benedendek. De master bedroom ligt over de gehele breedte van het schip, met nog vier suites voor gasten.

Somnium03

Somnium geniet van uitgestrekte buitendekken, waaronder een exclusieve lounge op het voordek, een zwembad op het achterdek en een uitnodigend “jacuzzi-eiland” op het zonnedek.

Features

Verdere hoogtepunten omvatten onder meer een gymzaal met een neerklapbaar platform, zodat de opvarenden ook in de zon hun spieren kunnen trainen. In de video hieronder kan je de tocht door het kanaal aanschouwen. Niet echt spannend zou je denken, maar als je kijkt naar de verhoudingen van het jacht ten opzichte van de huizen aan het water, merk je hoe spectaculair zo’n verhuizing eigenlijk is.