De legendarische Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani is op 86-jarige leeftijd een nieuwe uitdaging aangegaan. De mede-oprichter en enige eigenaar van modehuis Armani is een samenwerking aangegaan met The Italian Sea Group, om een ​​unieke 72-meter lange motorjacht te creëren.

Giorgio Armani x The Italian Sea Group

Het is een ware primeur dat Armani rechtstreeks toezicht houdt op het ontwerp van een megajacht. Armani’s liefde voor luxe jachten is bekend en de ontwerper heeft zich eerder beziggehouden met de inrichting en het ontwerp van zijn twee persoonlijke jachten, waaronder zijn black beauty Maìn. Momenteel weten we alleen dat het door Armani ontworpen jacht in 2024 moet worden opgeleverd; de rest van de details worden vooralsnog achter gesloten deuren bewaard gebleven.

Maìne, vernoemd naar zijn moeder

Het huidige huis van Giorgio Armani op het water is zijn 65 meter lange jacht Maìn en de Italiaanse ontwerper wordt vaak gesport en opgenomen door diverse tabloids. Het superjacht is in 2008 gebouwd door Codecasa en heeft aan de buitenkant een unieke legergroene afwerking.

Maìn

Zijn eerdere jacht Maìn

Het schip heeft een minimalistisch interieur en zit boordevol superluxe voorzieningen, samen met ruime hutten, een spabad, een overdekte fitnessruimte en een bioscoop. Het jacht verving Armani’s eerste luxe schip Mariù dat in 2003 te water werd gelaten en is vernoemd naar zijn moeder.

Giorgio Armani

Een preview van de samenwerking

We kunnen niet wachten om meer details te krijgen over het nieuwe megajacht dat door Armani zal worden ontworpen. Met luxe jachten specialist The Italian Sea Group die bij het project betrokken is, zal het op z’m minst speciaal zijn. Het Italiaanse bedrijf werkte vorig jaar samen met Automobili Lamborghini om een ​​superjacht in beperkte oplage te introduceren, de Tecnomar voor Lamborghini 63.

Italian Sea Group

De Italian Sea Group is één van de grootste bedrijven in de internationale jachtindustrie en het is een mijlpaal in de bouw van jachten en schepen met een lengte tot 100 meter. De Italian Sea Group is strategisch gelegen in de haven van Marina di Carrara en is een 100% made in Italy luxe bedrijf. Sinds 1942 heeft de Italian Sea Group 583 jachten te water gelaten, dus daar kan een samenwerking met de enige echte Armani ook nog wel bij. De wereldwijde exploitant van luxe jachten is onder leiding van de Italiaanse ondernemer Giovanni Costantino.