Mede-oprichter van het mode-imperium Calvin Klein, Barry K.Schwartz en zijn vrouw Sheryl, hebben al decennia lang Stonewall Farm in hun bezit. Een landgoed van verfijnde elegantie, uitzonderlijke smaak maar boven alles zeeën aan ruimte. Het is te kenmerken aan het prachtig onderhouden terrein en diverse faciliteiten. Daarnaast staat het ook in het teken van paarden, met genoeg accommodatie voor liefst 84 van deze majestueuze vierpoters.

Stonewall Farm

Barry K. Schwartz was in 1968 de eerste geldschieter om de eerste monsters te maken die Calvin Klein de start gaf die ze nodig hadden. De jeugdvrienden – al sinds hun vijfde – bouwden Calvin Klein, Inc. uit tot een miljardenbedrijf.

Verder over de aangeboden residentie. Schwartz en zijn vrouw kochten deze woning in Granite Springs, New York terug in 1979 voor $3.25 miljoen.

Calvin Klein

De residentie is gelegen op een verhoging met uitzicht op het glorieuze terrein van het landgoed – een prachtige vijver met bronwater met treurwilgen, kilometerslange omheining voor de paardenweides en formele Franse en Japanse tuinen. Het koloniale landhuis in plantage-stijl met vier verdiepingen is ingericht met een elegante witte gevel. Het hoofdhuis meet maar liefst 2230 vierkante meter en het interieur is vormgegeven volgens een Marokkaans en Chinees ontwerp-schema.

Riante wijnkelder met proeflokaal en pub

Het lagere niveau in het landhuis herbergt een wijnkelder met 2200 flessen, een proeflokaal en een speelkamer met volwaardige pub. De woning wordt bediend door een lift. Binnenhuisarchitect Kelly Hoppen merkte ooit op dat de algehele esthetiek een “Calvin Klein-achtige reinheid” heeft.

De bloemrijke tuin verbindt het hoofdverblijf met het poolhouse in paviljoenstijl en het 60 meter lange binnenzwembad. De Schwartze’s hebben ongeveer 40 volbloed-renpaarden gefokt sinds ze eigenaar waren van het landgoed. Schwartz was niet voor niets voorzitter van de New York Racing Association. Met onder meer een renbaan, kilometerslange ruiterpaden plus omheinde weilanden is op te merken dat de passie voor paarden nog niet vergaan is.

Calvin Klein

Kathleen Coumou van Christie’s International Real Estate zegt: “Stonewall Farm is wereldwijd bekend en gerespecteerd onder liefhebbers van paardenrennen. We kijken ernaar uit om deze zeldzame kans te promoten bij hippische gemeenschappen van alle disciplines en het ook te introduceren bij de grotere gemeenschap van internationale kopers die op zoek zijn naar een aanzienlijk areaal, architectonisch ontwerp en herkomst zo dicht bij New York City. ”

Bijhuisvesting omvat acht personeelswoningen, een gastenverblijf en conciërgewoning. Stonewall Farm wordt aangeboden door Chistie’s International Real Estate voor een megabedrag van $100.000.000.

Calvin Klein bibliotheek Calvin Klein Calvin Klein