Iedereen met een passie voor auto’s droomt ervan om in een opvallende – en soms luidruchtige – sportwagen te cruisen. Deze droom kan al op jonge leeftijd ontstaan. Om die jonge dromers alvast warm te maken voor hetgeen dat ze later hopelijk kunnen veroorloven, verkoopt Bol.com mini-versies van de meest populaire wagens van dit moment. Eerder behandelde we al de Lamborghini Urus en de Bugatti chiron. Ditmaal is deze statige koets aan de beurt: de Mercedes-Benz G63 AMG.

Mercedes-Benz G63 AMG

Net als de andere versies komt het ingetogen voertuig met 3 verschillende snelheden en rijdt het tussen de 3 en 6 km per uur. De G63 AMG is niet gepantserd zoals deze, maar er wordt wel een 2.4 GHz afstandsbediening meegeleverd. Hiermee kun je als voogd de auto te besturen, als je kind het stuur nog niet onder controle kan houden. Houd je kroost wel in de gaten, want buiten een bereik van 100 meter kan je klikken tot je een ons weegt, maar er zal niks gebeuren.  Als je kind meer dan 40 kg weegt, kan je beter iets anders zoeken, want de zakt de mini AMG door z’n hoeven – of corrosie in dit geval.

Mercedes-Benz-G63-AMG-5

Klik hier om naar Bol.com te gaan

In een later stadium kunt u de auto nog altijd zelf laten besturen door uw kindje. De auto is voorzien van een ‘soft start’ functie. Hiermee zal de wagen geleidelijk zonder schokken optrekken, zodat je kind geen noodlanding maakt tegen de eerste beste boom.

Mercedes-AMG-2

Klik hier om naar Bol.com te gaan

Verder is de auto voorzien van een veilige gordel, werkende koplampen en achter verlichting. Met de meegeleverde optie van Mp3, radio, usb ingang, sd-kaart ingang en aux kunt u zelf beslissen op welke manier en welke soort muziek u wilt afspelen

Nagebootst

De auto heeft ook standaard geluiden die aansluiten bij het echte, ronkende geluid dat de motor onder de kap produceert. Ook een duidelijke toeter kan gebruikt worden tijdens het rijden. Met de handige hendel kan je de mini Mercedes-Benz G63 AMG vervoeren van de ene naar de andere plek, zonder dat het in je rug schiet. Al met al een zeer leuke en stoere auto voor je opgroeiende petrolhead. De wagen is beschikbaar in het zwart en wit – hoewel de witte vooralsnog is uitverkocht.

Klik hier om naar Bol.com te gaan