In ons vorige artikel omtrent deze oude-chocoladefabriek gaven we aan dat er meerdere apparaten op de markt zijn. Dus, zoals belooft, hierbij een vervolg. Een die wellicht nog meer in de smaak valt dan de ander. Ook wat toegankelijker, dit appartement omvat 3 slaapkamers in plaats van slecht 1.

Industriële loft

Haarlemse architect Jacob van den Ban transformeerde de industriële fabriek, maar liet nadrukkelijk de identiteit van het historische pand in tact. De authentieke cacoa-branderij dateert namelijk uit 1911 en is een toonaangevend rijksmonument van zeer hoge cultuurhistorische waarde.

Loft-Haarlem-7

Verder kenmerkt het grachtenpand – aan het Spaarne – zich door een zeer speelse en ruimtelijke architectuur met originele industriële elementen zoals de originele stalen spanten, geklonken staalskelet en het tegeltableau op de begane grond. Evenals terug te zien aan de tamelijk hoeveelheid stalen balken, hoge plafonds en ramen én riante open ruimtes.

Eerste verdieping

Vanaf de eerste verdieping is er zicht naar de bijzondere, ruim 7 meter hoge nok met daklantaarn. Op de deze verdieping bevindt zich ook de openlijke badkamer, met als absolute eye-catcher de blootgelegen badkuip. Het miljoenen optrekje is rijk van drie ruime slaapkamers, een sfeervolle zithoek op de bovenste verdieping, twee badkamers en maar liefst 253 vierkante meter aan riant, open leefruimte.

Haarlem

Ook is er nog een ingetogen, maar interessante derde etage die gebruikt kan worden als ruime slaapetage. De loft bevindt zich aan de onderzijde van het hele pand en ligt direct aan het water. Zodra het weer het weer toelaat, zal u hier genieten van elke zonsondergang en opgang.

Dit alles gehuisvest in een woonoppervlakte dat 253 m² bedraagt. Verder is er voor alle bewoners in de oude fabriek een inpandige parkeerplaats. Overigens is dat niet gratis, want u betaalt hier €367,57 per maand aan servicekosten. De makelaar wil er graag € 1.885.000 voor vangen.

Bewonder de gehele woning op uw gemak op Funda.

Loft-Haarlem-11 Loft-Haarlem-7 ruimte