Afgelopen weekend vond een bloedstollende finale plaats in de slotaflevering van de show met de gouden koffertjes: Miljoenenjacht. Hierin speelde Maarten uit Enschede de hoofdrol. Hij kreeg het voor elkaar meer meer dan een half miljoen euro vrij te spelen. Serieus veel geld, maar wat bleek: hij had de absolute vetpot van € 5 miljoen in z’n eigen koffer zitten.

Miljoenenjacht

Maarten is aanzienlijk aangeslagen door de helse spanning en heeft klamme handjes van de zenuwen. Mocht hij een lekker geldbedrag winnen, dan zou een deel van het geld in ieder geval naar zijn hypotheek gaan. Ook wilde Maarten graag een gloednieuwe schuur én was het geld sowieso meer dan welkom vanwege en gezinsuitbreiding.

Naast het feit dat hij in de eerste ronde 2,5 miljoen wegspeelde, ging het voortvarend. Ondanks dat hij de twee miljoen was verloren, kwam de bank na de tweede ronde aanzetten met een bod van € 84.000. Maarten zag dat er meer te halen viel en ging er niet op in. “Het moet toch zeker wel 6 getallen zijn, minstens”, zei hij.

Miljoenenjacht

Foto: SBS6

Na de derde ronde besloot de bank hem een bod voor te leggen van liefst 199.000 euro. Dat begon al ergens op te lijken, maar kwam nog niet in de buurt van Maarten’s hoge eisen. In de vierde ronde trok hij de lijn consistent door en zette zichzelf in een winstgevende positie.

De één en vijf miljoen had hij op dat moment nog in het schema staan. De bank volgde met een bod van 301.000 euro. Hoewel er al enige twijfel was aan te merken, besloot hij alles op alles te zetten en toch door te gaan, no deal. ,,Ik zal thuis wel voor gek verklaard worden, maar je staat hier ook niet zo vaak. Dus ik ga nog een ronde door”.

5 miljoen euro

Zo gek bleek hij helemaal niet te zijn, want het ene na het andere lage bedrag vloog de koffers uit. Dat leverde hem een bod op van 550.000 euro op. Ondertussen was de vijf miljoen nog steeds niet tevoorschijn gekomen. Maarten besloot uiteindelijk eieren voor zijn geld te kiezen en dat legde hem geen windeieren. Traditiegetrouw speelden ze voor de vorm even door wat er gebeurt zou zijn als hij toch besloot door te spelen. En ja hoor, de vijf miljoen stond de hele aflevering gewoon voor hem op het tafeltje in zijn eigen gekozen koffer, nummer 12.

Foto: SBS6

Hij heeft al genoeg plannen wat hij met het bedrag gaat doen: “We hebben net een huis gekocht, we zouden de hypotheeklasten kunnen verlagen. We willen nog een mooie schuur achter het huis plaatsen. En ons derde kind kan elk moment komen. Daar gaat ook nog wel wat naar toe.”

Enorme gok in Miljoenenjacht

Laats zagen we ook al ene John naar huis gaan met een rijkelijke beloning. Zo’n 1,8 miljoen kijkers zagen hoe de 66-jarige John de zenuwen de baas was. Na het wegspelen van verscheidene kleine bedragen, kreeg hij een bod van €163.000, maar John besloot dit te negeren. De bank bood hem een bedrag van € 347.000 euro aan toen hij nog zes koffers over had. Dat was voor hem een moment om te stoppen. In zijn eigen koffer zat €300.000, dus een prima moment om z’n winst te pakken