Het totale vermogen van de Saoedische koninklijke familie wordt geschat op €1,2 biljoen. Om even een beeld te schetsen; dit is evenveel vermogen als de 30 rijkste mensen ter wereld bij elkaar opgeteld. De hele familie staat erom bekend dat ze uitbundig leven, maar de kroonprins Mohammed bin Salman is misschien wel de meest uitbundige van allemaal. Wij hebben een kijkje genomen in zijn uitgavenpatroon.

Het uitgavenspatroon van de kroonprins van Saudi Arabië

Mohammed bin Salman – de kroonprins – heeft naast het vermogen van zijn familie ook beschikking over een eigen vermogen van dik €10 miljard. Hij regeert het land min of meer uit naam van zijn vader en gebruikt het enorme vermogen dat hij heeft om de meest extravagante dingen te kopen. Gouden sportauto’s, schilderijen, yachts, dure vakanties, het is slechts een greep uit het uitgavenpatroon van de 35-jarige kroonprins.

yacht
yacht 2
da vinci

 

De grootste uitgave die de kroonprins heeft gedaan, is een Leonardo da Vinci schilderij met een waarde van €425 miljoen. Het is nooit bevestigd dat hij deze heeft gekocht, maar anonieme bronnen hebben in vertrouwen gezegd dat het schilderij zich aan boord bevindt van het yacht ‘Serene’ van de prins.

Ook kocht hij een gigantisch landgoed met een kasteel voor €250 miljoen in Versailles genaamd Chateau Louis XIV. Eén van de kamers bevindt in het water en heeft doorzichtige wanden, waardoor je grote vissen kunt ziet rondzwemmen om je heen. In het kasteel bevinden zich ook meerdere bioscopen, zwembaden, een wijnkelder en veelal dure 17e-eeuwse meubels.

Goud, goud, goud

De kroonprins is ook gek op goud. Zo heeft hij een gouden Lamborghini Aventador ter waarde van €6.5 miljoen, een gouden Bentley Continental Flying Spur ter waarde van €5.5 miljoen en een gouden Rolls Royce Phanton ter waarde van €7 miljoen. De duurste wagen die hij bezit is een gouden Bugatti Veyron met een waarde van liefst €11 miljoen.

Mocht hij geen zin hebben in een autorit, kan hij ook over het water met zijn luxe Serene yacht ter waarde van €300 miljoen. Ook heeft de beste man verschillende Boeing 767 vliegtuigen tot zijn beschikking. We hebben het dan over privévliegtuigen, die voorzien zijn van slaapkamers en eetkamers. Ach, als wij net zoveel geld als de kroonprins van Saudi Arabië zouden hebben zouden wij het ook wel weten.