De Bentley Flying Spur werd in 2005 door Bentley Motors Limited wordt geproduceerd en in 2006 op de markt gebracht. De auto is vervaardigd in de Bentley-fabriek in Crewe, Engeland en is wat ons betreft de personificatie van luxe. Toch kan het altijd beter. De Flying Spur krijgt vernieuwde technologie, nóg meer comfort, nieuwe houtsoorten om het interieur bij te schaven en introduceren ze een nieuwe lakkleur.

Bentley Flying Spur nóg beter

De Flying Spur is niet alleen één van meest complete luxe vierdeurs, maar biedt dankzij nieuwe aanpassingen ook “fenomenale akoestische prestaties.” Het verfijnde en stille interieur van de Flying Spur is volledig in lijn met de “eisen van W.O. Bentley die hij in 1919 bij de oprichting van zijn bedrijf formuleerde.”

Technologische voordelen omvatten onder meer verkeersbordherkenning, pedestrian warning en een met voetbewegingen te openen kofferbak, evenals welkomstverlichting, automatisch dimmende spiegels en een luchtionisator.

Bentley Flying Spur-2

De schoonheid van de nieuwe generatie van de Flying Spur is mede te danken aan de mogelijkheid de auto helemaal aan de wensen van de klant aan te passen. Nog verdere personalisatie is vanaf nu beschikbaar, met de toevoeging van de nieuwe exterieurlak Cambrian Grey. De optionele fineersoorten Liquid Amber, Dark Burr Walnut en Tamo Ash zijn nu verkrijgbaar, waardoor ze nu een variatiepalet aanbieden van liefst 63 kleuren.

Geruisloos zoeven

Wat we eerder al kort aanhaalden, lag de focus vooral op geluid. Ze hebben ongewenste interieurgeluiden opgespoord en geëlimineerd. Door het gebruik van virtual prototyping kon Bentley het gewicht optimaliseren van veertig verschillende componenten van de Flying Spur. Dit zorgde ervoor dat de juiste geluidsisolerende materialen op de juiste plekken rond het voertuig werden ingezet. Zodat je oren, net als de rest van je lichaam, ook kunnen genieten van dit segment aan vierwielers.

Het optiepakket City Specification wordt vanaf modeljaar 2022 een vast onderdeel van de Flying Spur.