Het is inmiddels al 2 jaar geleden dat Robin van Persie zijn voetbalschoenen voor het laatst mocht aantrekken voor een officiële voetbalwedstrijd. De legendarische spits maakte furore in binnen- en buitenland en jaagde record na record na. Bij grootse sportprestaties komen uiteraard ook de nodige centen kijken. Tijd dus om een kijkje te nemen in het vermogen van de man met het meeste aantal doelpunten in het Nederlands Elftal – Robin van Persie.

De succesvolle carrière van Robin van Persie

Op 18-jarige leeftijd al, maakte van Persie zijn officiële Eredivisie debuut voor Feyenoord. Al gauw werd dit seizoen een succcesjaar voor Feyenoord, aangezien de Rotterdammers in dat jaar de UEFA-cup wonnen. Hij werd uitverkozen tot Nederlands talent van het jaar en groeide langzaam uit tot een voetballer die het in het buitenland wel eens zou kunnen waarmaken. In 2004 kocht de grootmacht Arsenal hem voor €3.5 miljoen.

Robin van Persie vermogen

In Engeland overtrof hij alle verwachtingen en werd hij binnen enkele jaren de meest gevreesde spits van de Engelse competitie. Het leverde hem uiteindelijk ook meerdere topscorerstitels op, waarvan er één bij zijn nieuwe club en tevens aartsrivaal Manchester United was. De overstap lag gevoelig, maar desondanks bleef van Persie presteren. In het Nederlands Elftal groeide hij ook uit tot een van de belangrijkste spelers – denk maar even aan die legendarische snoekduik voor Casillas.

Van Persie maakte na een aantal jaar de overstap naar Turkije, om voor Fenerbahce uit te komen. In de tussentijd werd hij de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal met liefst 50 doelpunten. Uiteindelijk besloot hij enkele jaren geleden om terug te keren naar zijn oude liefde Feyenoord, om nog een aantal jaren in Nederland te voetballen. In totaal speelde ‘The Flying Dutchman’ in 19 seizoenen voetbal 695 officiële wedstrijden en scoorde hij liefst 332 goals.

Het vermogen van Robin van Persie

Robin van Persie heeft dus bijna alles gewonnen wat er te winnen valt – herinner ons alstublieft niet aan de 0-1 tegen Spanje – en heeft daar uiteraard de nodige centen mee verdiend. In Istanbul bijvoorbeeld, wist Van Persie een jaarsalaris van €4,9 miljoen binnen te slepen. Daarnaast ontving hij ook nog eens 60 duizend euro per jaar aan huisvestingsvergoeding en een tekenbonus van €3,12 miljoen – tel uit je winst.

Ook in Engeland is van Persie lange tijd grootverdiener geweest. In zijn Arsenal en Manchester United jaren heeft hij ongeveer €31 miljoen bij elkaar weten te voetballen. De topschutter woonde naar verluidt een lange tijd zelfs in het duurste huis van Manchester. Hoewel hij in Rotterdam een stuk minder salaris ontving, wordt het vermogen van Robin van Persie geschat €48 miljoen euro. De geboren Rotterdammer heeft financieel gezien goed voor elkaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Robin van Persie (@robinvanpersie)

‘RVP’ blijft ook na zijn voetbalcarrière verbonden met Feyenoord. Zo maakte hij onlangs via Instagram bekend jeugdtrainer te worden en ook een plaats te krijgen binnen de staf van het eerste team van de Rotterdammers. Ook zet van Persie zich in voor meerdere goede doelen. Zo zien we op Instagram veel mooie samenwerkingen en steunacties met goede doelen voorbijkomen, in zowel binnen- als buitenland.