Zowel tijdens als voor het presidentschap van Donald Trump, stond de privéjet van de oud-president van de Verenigde Staten veel in de belangstelling. In eerste instantie om de luxe die aan boord te vinden is, maar ook gezien het verval dat heeft plaatsgevonden. De glorietijden van de privéjet van Trump leken voorbij, maar er is goed nieuws. Het vliegtuig is volgens Trump zelf weer helemaal gerenoveerd en neemt weer de oude vorm aan. Tijd dus om een kijkje te nemen.

Boeing 757 van Trump in verval

Zoals we eerder al zagen, kocht Trump in 2010 een Boeing 757 van de mede-oprichter van Microsoft – Paul Allen – voor €90 miljoen. Hij richtte het vliegtuig geheel in volgens eigen stijl, met uiteraard de tekst T R U M P op de buitenkant van het vliegtuig. De ex-president is altijd enorm voorzichtig geweest met zijn privéjet en liet niet zomaar iedereen toe. Zo bepaalde hij zelf altijd wie waar zat en wie wel en niet mocht praten.

Een prachtig luxe vliegtuig, waar eigenlijk iedereen wel in zou willen verblijven. Door het presidentschap van Trump bleef het vliegtuig echter 4 jaar lang op de grond staan. Men verwachtte dat hij na zijn verkiezingsnederlaag weer snel zou gaan vliegen met het vliegtuig, maar dit gebeurde niet meer. De privéjet van Trump stond er een lange tijd somber bij. Nu is er echter beter nieuws, aangezien er een grote renovatie heeft plaatsgevonden, die het vliegtuig min of meer heeft gered

Privéjet van Trump is tóch gerenoveerd

In een persbericht laat Trump weten dat hij zijn privéjet tóch heeft gerenoveerd. Aangezien één van de dure Rolls Royce RB211 Turbofan-motoren van het vliegtuig kapot was en in afwachting van reparaties uit het vliegtuig was verwijderd, moet de renovatie enkele miljoenen hebben gekost. Of de miljardair daar wakker van zal liggen, is nog maar de vraag. Volgens Trump zal het vliegtuig nu beter dan ooit zijn en opnieuw worden gebruikt bij aankomende rally’s. Wij zijn benieuwd!