Het is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van Parijs. We beginnen bij het begin. Wie aan Parijs denkt, komt al snel uit bij de Eiffeltoren. Het wereldberoemde bouwwerk staat symbool voor de romantische stad en bewaart ook een bijzonder geheim. Althans, nu niet meer. Er is namelijk een klein appartement te vinden in de Eiffeltoren, die speciaal gemaakt is voor de ontwerper van de Eiffeltoren – Gustav Eiffel. Hoogste tijd om hier meer over te weten te komen.

Een kijkje in het appartement in de Eiffeltoren

De beroemde architect die de Eiffeltoren ontwierp – Gustave Eiffel – vond alleen de toekenning van de naam niet voldoende. De Fransman besloot om speciaal voor zichzelf een klein appartement te bouwen, dat voor niemand anders toegankelijk was dan zijn eigen persoonlijk uitgenodigde gasten en hemzelf. Het appartement is nog altijd in de Eiffeltoren te vinden, maar bijna niemand weet hiervan.

Eiffeltoren appartement

Eiffel gebruikte de ruimte om wetenschappelijk onderzoek te doen en om experimenten uit te voeren. Ook gebruikte hij de ruimte om te socializen met zijn vrienden. Een van de meest opvallende van hen was de Amerikaanse uitvinder Thomas Edison – recordhouder voor het grootste aantal octrooien toegekend aan een persoon. De enigste kanttekening is dat het appartement geen slaapkamer heeft. Gustav Eiffel heeft er daarom helaas ook nooit in geslapen.

Wat het Eiffeltoren appartement echter wel heeft, is een keuken, een badkamer en een woonkamer. Je kunt er dus in leven, mocht je daar behoefte aan hebben. We denken echter dat je al snel verwijderd wordt van het appartement en voorgoed wordt verbannen. In tegenstelling tot de rest van de toren en, is het interieur behoorlijk gezellig ingericht en vrij simpel.

Muren met Paisley-behang, houten kasten, prachtig antieke meubels, olieverfschilderijen en natuurlijk een grote vleugel behoren tot het meubilair. Helaas kan men nog altijd niet in het appartement kijken en zijn er slechts een paar mensen die naar binnen mochten, om wat beeldmateriaal te maken.

Eiffeltoren