De wagen ziet er op de beelden al fantastisch uit, maar is nog verder te customizen naar wens. De BMW 750d is al snel te herkennen aan z’n opvallend brede grille, die met het M Technic Sport aerodynamica pakket nóg breder is. Laat deze BMW 7-serie nou net op zoek zijn naar nieuw baasje.

Luxe BMW 7-serie

Met extreem luxe overdrijven we niet. Op de middenconsole vind je naast de selectiehendel voor de 8-traps automaat onder meer knoppen voor het 360° camerasysteem, luchtvering, en het fenomenale BMW Adaptive Drive. Hiermee kan je gemakkelijk schakelen tussen extreem zuinig en comfortabel tot snoeihard en uiterst sportief. Voor ieder wat wils dus.

BMW-7-serie-8

Een 3.0 zescilinder diesels met maar liefst vier turbo’s brengt het geheel in beweging. Eén elektrisch aangedreven voor maximum koppel vanaf stationair en vervolgens nemen naarmate de toeren stijgen de andere drie turbo’s het over. In totaal hebben we het hier over een Duitser met 400 pk en een loeisterk koppel van maar liefst 800 Nm.

BMW-7-serie-6

De topsnelheid is afgesteld op 250 km/h. Niet belangrijk, maar die acceleratie is ongekend. In 4,6 seconden heb je vanuit stilstand de 100 km/h bereikt en ga je in een evenredige versnelling zo door naar de begrensde top.

M Technic Sport aerodynamica pakket

Maar we zijn hier natuurlijk niet uitsluitend voor de cijfertjes. Het exterieure uiterlijk speelt ook een grote rol voor de eventuele koper. De BMW 7-serie valt vooral op dankzij de brede grille, waar het M Technic Sport aerodynamica pakket de auto nog bombastischer maakt. De 7-serie wordt afgeleverd op de originele 20” M Sport velgen in de kleursamenstelling Jet Black.

BMW-7-serie-3

Deze chique lijn wordt ook doorgetrokken naar het interieur. Berninagrau Bernsteineffeckt gecombineerd met Exclusive zwart Nappa lederen stelen de show binnen in de Beierse bak. Ook het dashboard en elementen op de middenconsole portieren zijn uitgevoerd in dit leder, terwijl het bij de hemelbekleding gaat om zwarte alcantara.

BMW 750d gedrenkt in luxe

De 750d is extreem luxe uitgevoerd. Het gaat te ver om alles te benoemen en voor de detail verwijs ik naar de af fabriek optielijst hieronder. Wel noem ik graag enkele high lights. Zo is deze 7-er onder meer voorzien van Driving Assistant Professional waardoor de auto vrijwel autonoom kan rijden. Het audiosysteem is High-End en verzorgt door Harman/Kardon. Vele functies kunnen met gebaren bediend worden middels de gesture control.

De BMW 7-serie verkeert in volledige nieuwstaat en de fabrieksgarantie is van toepassing. De auto wordt momenteel nog bereden door de huidige eigenaar, waardoor de kilometerstand iets kan oplopen, maar momenteel staat die op 20.989 km. De donkere verschijning staat te koop bij Jurjens Automotive voor €139.000.

voorkant velgen BMW 7-serie