De Ford Mustang is een van de meest uitgesproken modellen van het Amerikaanse autobedrijf Ford. De huisontwerper van John Najjar was fan van het gevechtsvliegtuig de P-51 Mustang en dit werd, naast de naam, ook de basis van de American muscle cars. Het eerste exemplaar rolde op 17 april 1964 van de productieband en zijn altijd populair gebleven. Ook in Nederland. Daarom vonden we dit een uitgelezen moment om deze geïmporteerde Mustang te behandelen.

American Muscle car: Mustang GT Convertible

De American musclescar is met z’n 5.0 V8-motor met maar liefst 434 paardenkracht en 524 Nm koppel is heftig om te temmen. Dat schouwspel gaat gepaard met een diep, rauw en bombastisch geluid. Op de snelheidsmeter staat de tekst ‘GROUNDSPEED’, een term die rechtstreeks uit de luchtvaart komt overvliegen. En eveneens toepasselijk bij het opstarten van deze Mustang.

Mustang-6

De beleving van het optrekken als over het asfalt moet keer op keer kippenvel opwekken bij iedere autoliefhebber. Realiseer je tegelijkertijd wél dat je in deze GT Convertible in 4,8 seconden naar 100 km/h accelereert en met een topsnelheid 265km/h.

Technische features van de witte stier

Een multimediasysteem met Apple Carplay, high-end audiosysteem met subwoofer, parkeersensoren en achteruitrijcamera, climate control, xenon verlichting, LED-dagrijverlichting en de fraaie dynamische richtingaanwijzers. De drie LED-strips achter gaan opvolgend aan en uit.

Ford Mustang

Ook de kleur Platinum White siert de, van origine ruige, muscle car met grove metallicdeeltjes. Zeker met het rode interieur als tegenhanger is het een chique bedoeling. Tevens werd dit exemplaar voorzien van het ‘black-package’:  zwarte, zwarte kofferspoiler, zwarte grill em zwarte skirts en onderlip.

Zo goed als nieuw

De Ford Mustang van dit verhaal is door een bekende van Jurjens Automotive aangeschaft in de VS. Hij kocht de auto als een soort demo bij de lokale dealer. Het bouwjaar is 28-02-2017. De staat is welhaast nieuw. Kan ook niet anders want de Mustang is slechts drie jaartjes oud en heeft net iets meer dan 20.000 km gereden. De auto heeft de tot op heden enige nodige servicebeurt gehad bij de dealer.

Dit voertuig had destijds een nieuwprijs vanaf €143.042,- en is in maart 2019 geïmporteerd naar Nederland. Met alles erop en eraan en nagenoeg in nieuwstaat. Sportstoelen uitgevoerd in ’two tone’ lederen bekleding, elektrische verstelling met memory en is voorzien van stoelverwarming- en ventilatie. De auto stond tussen het assortiment van Jurjens Automotive uit Meppel, maar heeft inmiddels al een eigenaar.