Roest associeer je niet gauw met een nieuw model van welk automerk dan ook, maar daar kan zomaar verandering in komen. Nee, dit wordt, gelukkig, niet de norm op alle aanstaande Land Rover Defenders. Dit is het werk van het Apeldoornse Heritage Customs. Zij spuiten een dun laagje metaal op bestaande delen en bewerken dat vervolgens.

Roest op je gloednieuwe Land Rover Defender

Oké, het klinkt misschien niet zo koosjer, mensen geld laten betalen voor roest maar het gaat hier echt niet om een zwendel. Niels van Roij en Heritage Customs gebruiken een bindingstechnologie waarmee ze alle soorten materiaal kunnen spuiten op binnen- en buitenoppervlakten.

Land-Rover-Defender-2

Ze hebben het metaal laten roesten om een vintage look te bewerkstelligen. Je kunt ook kiezen voor een dun laagje aluminium, messing, brons, titanium, zink of zelfs goud aangebracht woden. Naast oxideren (dat gaat dus niet met alle metalen) kan Heritage Customs het metaal ook borstelen of polijsten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Rot op het gegeven moment niet alles weg?

De roestlook kan op de meeste oppervlaktes worden toegepast, dus ook op de wielen of in het interieur. Je hoeft niet bang te zijn dat de boel op een gegeven moment helemaal wegrot. Want daar hebben ze uiteraard wel iets voor bedacht. De corrosie kan op ieder gewenst moment gestopt worden door het metaal te sealen. Kan er geen lucht aan het materiaal, dan kan het niet verder roesten. Helder? Mooi.

Land-Rover-Defender-4

De customizers uit Apeldoorn werkten in samenwerking met Niels van Roij, die er het volgende over te zeggen heeft: ‘De corrosie kunnen we op ieder gewenst moment een halt toeroepen: middels het sealen van het metaal stopt het roestproces.’ Heritage Customs biedt naast de metaalspray ook andere personalisaties aan voor je Defender, neem een bezoek aan hun website om erachter te komen wat allemaal mogelijk is.

Land-Rover-Defender-3