Om smaak valt niet te twisten, maar dit is wat ons betreft niet moeders mooiste. Althans, oordelend op basis van beeldmateriaal van het exterieur. Echter moeten we een boek (lees: jacht) nooit beoordelen op z’n jacht, ongeacht hoe bekrompen en flauw het er op het eerste oog uitziet.

Verbeteringen na feedback

Bering Yachts heeft besloten om zijn beproefde B65-model te verlengen om nog meer ruimte, opslag en comfort aan boord te bieden. Ontworpen voor verre expedities, heeft de nieuwe Bering 72. Het Amerikaanse team ontwikkelde het “grotere en betere” schip na feedback te hebben gekregen van de eigenaren en kapiteins aan boord van drie B65-modellen.

De B72 is gebaseerd op hetzelfde technische platform als zijn tegenhanger en behoudt een even robuust exterieur met een stalen romp en aluminium bovenbouw. Het bevat een ruime driedeks indeling en stijlvolle inrichting van het schip, waardoor het de strijd aangaat met elk modern luxe jacht.

Ondanks we niet erg te spreken zijn over de romp en het dek heeft het toch een aantal fijne features. Het hoofddek bestaat uit een grote salon en een kombuis met volledige balken die volgens Bering fungeert als een sociaal knooppunt voor familie en vrienden. Het stuurhuis bevindt zich op een verhoogd niveau en wordt beschermd tegen de elementen via een dikke glazen voorruit. Buiten beschikt de B72 over een eetgedeelte in de buitenlucht en een serre op het voordek, samen met een flybridge in de open lucht en een achterkuip.

De standaardconfiguratie biedt plaats aan in totaal acht zeevarenden in drie gastenhutten en een grote mastersuite. Maar de de lay-out opnieuw worden geconfigureerd met vijf of zes hutten, plus een bemanningscabine. Het benedendek is volledig geïsoleerd van de motorgeluiden door stalen schotten met geluidwerende lagen, zodat het leven op zee niet ten koste gaat van je gekoesterde nachtrust. Verder heeft de B72 dankzij de extra ruimte ruimte voor één grote tender (of twee kleine) en een bijbehorende kraan.

Bering 72 bevat een uiterst luxueus interieur

Het beste hebben we voor het laatst bewaard, het interieur en de inrichting. Waar de romp en de stuurhut een dooie mix van grijs en wit is, is het vanbinnen een chique combinatie van wit en zwart met subtiele details door diverse oranje lichtstrepen en lampen.

Voor meer beeldmateriaal kan je terecht op de website van Bering Yachts

jacht interieur