Verschillende dieren op het Galápagos-eiland worden ernstig bedreigd, maar de acteur Leonardo DiCaprio doet een poging hen redden. Samen met een enthousiaste groep natuurbeschermers heeft de acteur $43 miljoen – omgerekend €35 miljoen – beschikbaar gesteld om de archipel te herstellen, die bekend staat om de prachtige diersoorten die er op huisvestigen. Een prachtige filantropische daad, die natuurlijk oom de welverdiende aandacht moet verdienen.

Leonardo DiCaprio doneert €35 miljoen aan schildpadden

Het initiatief van de acteur en zijn compagnons zal zich richten op drie hoofdgebieden. Allereerst gaan ze helpen bij het herstellen van het tropische eiland Floreana. Daarnaast gaan ze de populatie vergroten van de ernstig bedreigde roze leguaan op het eiland Isabela en het versterken van de bescherming van de zeereservaten van de archipel. De filantropische actie wordt ondersteund door meer dan 40 partners, waaronder grote bedrijven, internationale organisaties en overheidsinstanties. DiCaprio hoeft de investering dus niet volledig uit zijn eigen zak te betalen.

Leonardo DiCaprio

DiCaprio kwam op het idee toen hij in zijn vakantie naar de Galápagos-eilanden reisde. Hij ontmoette daar verschillende milieuhelden in Ecuador, die dag in dag uit bezig zijn om een ​​van de meest onvervangbare plekken op aarde te redden. “Ik ben verheugd om het werk van het team te delen en de langdurige inspanningen om deze iconische eilanden te beschermen en te herstellen. De acteur staat bij het filantropische publiek al bekend om zijn liefde voor de natuur en de inspanningen die hij biedt om hier aan te werken.

Gezien het gigantische vermogen van Leonardi DiCaprio kan de acteur zich het in ieder geval permitteren om veel geld uit te geven aan goede doelen en milieu-instanties. Hij is al jaren een van de bestbetaalde Hollywood acteurs en is nog altijd niet van plan om de kaars die zijn filmcarrière heet, uit te blazen. Het vermogen van de 46-jarige acteur wordt op een kwart miljard geschat.