De Duitse autofabrikant heeft eindelijk de topversie van de S-Klasse-line-up onthuld en deze wordt nog steeds aangedreven door een beestachtige V12-motor. Maak kennis met de 2022 Mercedes-Maybach S680 4Matic. Met onder de langwerpige motorkap schuilt een handgemaakte twin-turbo 6,0-liter V12-motor die 621 pk en 738 Nm kopel levert.

Mercedes-Maybach S680 2022 luxer dan ooit

Het ontwerp en de speciale behandeling die de Mercedes-Maybach S680 ontving, is bijna identiek aan de Maybach S580 die eind vorig jaar werd onthuld, met uitzondering. Dat houdt in dat het dezelfde grille en roestvrijstalen bekleding heeft die de onderste inlaat, dorpels en achterbumper bedekt.

De Maybach onderscheidt zich van de Mercedes S-Klasse door onder meer een motorkap met verchroomde vinnen en de aparte grille met een soort driedimensionale sierlijsten. De achterdeuren zijn wat breder en de evengoed van Maybach-logo’s voorzien. De tweekleurige buitenverf is optioneel en is verkrijgbaar met 10 contrastkleuren.

Mercedes-Maybach

De V12-motor heeft genoeg kracht om de enorme luxe sedan in 4,4 seconden van nul naar 100 km/u voort te stuwen, voordat ‘ie zijn elektronisch begrensde topsnelheid van 210 km/u behaalt. Naast de 4Matic vierwielaandrijving, die standaard wordt aangeboden, krijgt de vernieuwde Maybach ook vierwielbesturing om hem wendbaarder te maken in krappe situaties.

Gestroomlijnde cabine met allerlei technische snufjes

De cabine is waar dingen echt tot de verbeelding gaan spreken. Het interieur is bekleed met ultrazacht nappaleer, dat zowel aan te treffen is vinden is op het dashboard, als de hemelbekleding en zelfs de zonnekleppen. Om de passagiers te verwennen, herkent de cabine handgebaren om het panoramische schuifdak en zelfs de deuren te openen.

Mercedes-Maybach

De cabine is al stil dankzij al het dempende materiaal, waar steeds meer fabrikanten zich op richten, maar de actieve geluidsonderdrukking van het Burmeister 4D surround sound-systeem filtert zelfs het kleinste weggeluid weg elimineert.

Releasedatum en prijs

Mercedes heeft naar buiten gebracht dat de S680 in de eerste helft van 2022 in de verkoop zal gaan. Echter laten ze vooralsnog niks los over de prijsstelling. Maar wetende dat de Mercedes-Maybach S580 met een V8-motor een startprijs heeft van bijna €164.000, zal het 2022 exemplaar met gemak de €200 duizend overstijgen. Wordt nog vervolgd.

Mercedes-Maybach rijden merrie