Postzegelverzamelaars opgelet! Binnenkort is er een uiterst zeldzame kans om ’s werelds meest duurste postzegel ooit te bezitten. Het is volgens zo’n beetje elke expert de meest waardevolle postzegel en hij is helemaal klaar om in New York te worden verkocht. Met een prijs van $15 miljoen hebben we het over de ‘British Guiana One-Cent Magent’. De postzegel stamt uit 1865 en werd eerder al voor bijna €7 miljoen verkocht.

’s Werelds duurste postzegel ooit

Mensen die zich veel bezighouden met postzegels – en wellicht zelf ook een kostbare verzameling hebben – zijn ongetwijfeld bekend met de British Guiana One-Cent Magent. Het unieke exemplaar werd in 1873 gevonden door een 12-jarige Schotse scholier tussen de brieven van zijn oom. Hij kon de postzegel niet in de catalogus terugvinden en verkocht hem daarom voor 6 shilling – een kleine €0,40. Helaas voor de scholier bleek de postzegel veel meer waard te zijn.

In 1880 dook de postzegel op in de collectie van Philipp von Ferrary en was de postzegel al over de toonbank gegaan voor $750. Bij de veiling van diens verzameling was dit het absolute topstuk. Jaren later werd de postzegel alsmaar kostbaarder en gewilder. David Beech – een postzegel expert – zegt hierover: “Het is de Mona Lisa van de postzegels”. Het stukje papier wordt momenteel tentoongesteld in het hoofdkantoor van Sotheby’s in Londen.

Wat maakt de postzegel zo bijzonder?

Volgens rapporten is de postzegel ontstaan ​​toen een tekort aan postzegels die gewoonlijk uit Engeland werden geïmporteerd, de post van de toenmalige kolonie liet vertragen. De postzegel is enorm zeldzaam, aangezien 99% van de postzegel druk verloren is geraakt. De duurste postzegel ter wereld werd in 2014 al verkocht voor €7 miljoen, maar nu wordt het stukje papier opnieuw aangeboden door het veilinghuis Sotheby’s.

Postzegel

Wie de postzegel aanschaft, zal rekening moeten houden met een bod van ongeveer $15 miljoen. Je krijgt dan niet alleen de postzegel, maar ook een ondertekend certificaat. Zo weet heel de wereld dat jij de bezitter bent van ’s werelds duurste postzegel aller tijden.