De Nederlandse designstudio Van Geest Design – bekend van veel jacht en zeilboot ontwerpen – heeft recent hun nieuwste superjacht concept aan de buitenwereld getoond. Uiteraard zijn wij altijd gecharmeerd van een mooi superjacht concept, zeker als daar de nodige luxe bij komt kijken. Met een lengte van 140 meter, zou het gigantische schip ook meteen in het rijtje komen van de langste superjachten ter wereld. We nemen al te graag een kijkje.

140 meter lang superjacht concept

Van Geest Design heeft een nieuw superjacht ontworpen. Het gaat hier niet om een eenvoudige sloep, maar om een heuse 140 meter lange superjacht met alles erop en eraan. De jacht heeft de naam ‘Pebble’ – Engels voor kiezelsteen – en is tot op heden nog slechts een concept. Alhoewel de naam toch anders doet vermoeden, we het schip gerust gigantisch noemen. De foto’s spreken voor zich.

Superjacht

Volgens Van Geest Design is het “pure en overzichtelijke” ontwerp geïnspireerd op de ronde vormen van kiezelstenen die door de studio-oprichter Pieter van Geest werden gevonden tijdens vakanties over de hele wereld. Het jacht bestaat uit meerdere verdiepingen, die kenmerkend zijn door de ronde vormen. Ietwat een grote kiezelsteen als je het ons vraagt, maar desondanks vinden we het een prachtig ontwerp.

Het jacht

De belangrijkste kenmerken van het superjacht zijn onder meer een gesloten spiegel – zodat je alleen op uitnodiging kunt instappen – en grote overhangen voor en achter, voor maximale privacy aan boord. Pebble beschikt uiteraard  ook over meerdere zwembaden, een jacuzzi en een speciaal helikopterdek voor exclusieve toegang tot het jacht. Van Geest omschrijft het concept als het ‘ultieme toevluchtsoord’, ontworpen om op te gaan in de natuur zelf.

Van Geest superjacht
Yacht

Nederland doet het goed in de wereld van de Superjachten. Zo heeft het bedrijf Van Heesen Yachts ook al wereldwijde bekendheid geworven, door de schepen die zij aan klanten over de hele wereld ontwerpen en afleveren. Wij denken dat dit niet het eerste ontwerp is van Van Geest waar we de komende tijd iets van gaan horen.