Porsche biedt een van de meest uitgebreide aanpassingsmogelijkheden voor zijn auto’s. Zelfs als je er geen wilt kopen, kan je gewoon naar hun online configurator gaan om een ​​idee te krijgen van de enorme aantal opties die de Duitse autofabrikant biedt om je ​​auto te personaliseren naar jouw exacte smaak. Porsche wil nu echter een dienst bieden waar kopers rechtstreeks met ingenieurs en ontwerpers kunnen samenwerken hun eigen ​​persoonlijke Porsche te creëren. Wij nemen een kijkje.

Eigen Porsche samenstellen

De baas van de ingenieursafdeling van Porsche laat weten verschillende hoofddimensies te willen doorvoeren voor de klanten die een unieke Porsche willen laten maken. “De eerste hoofddimensie is de interactie met de klant. We willen klanten onderdeel maken van ons project-team; zij zijn de baas. Ze krijgen hun eigen team van ontwerpers, ingenieurs en projectmanagers”, luidt de verklaring.

Porsche samenstellen

Porsche gaat samenwerken met een op maat gemaakt programma dat niet alleen het personaliseren van nieuwe auto’s mogelijk maakt, maar ook het volledig opnieuw in bedrijf stellen en herstellen van oudere modellen tot bijna alles wat je maar wilt. Van het kiezen van op maat gemaakte materialen tot het overspuiten van de exterieurlak en het upgraden van de aandrijflijn; je kunt het zo gek nog niet bedenken, of het is mogelijk.

Speciaal voor de rijken

Porsche zegt dat kopers die hun droomauto niet kunnen configureren met de online configurator, dit programma kunnen gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is contact opnemen met een vertegenwoordiger van Exclusive Manufaktur in Zuffenhausen – Duitsland – of in een van de Porsche Experience Centres. Na beoordeling van de haalbaarheid krijgen de kopers een schatting hoeveel tijd en geld het kost om te voltooien.

Porsche
Porsche samenstelling

Mocht je geen goed gevulde portemonnee hebben, dan is deze optie helaas niks voor jou. Porsche zegt namelijk dat het project wel een jaar in beslag kan nemen en alleen het samenstellen al meer dan €80.000 kan kosten. Voor de rijken echter misschien een leuke kans om een oldtimer om te toveren tot een nieuw luxe monster.