Kans is groot dat de namen Natasha en Adar Poonawalla je niks zeggen. Toch zijn behoord dit koppel tot de internationale voorhoede als het gaat om vaccins die de pandemie moeten gaan tackelen. Adar Poonwalla is namelijk de CEO van Serum Institute of India (SII), ’s werelds grootste vaccinfabrikant, op basis van het aantal geproduceerde doses.

’s Werelds grootste vaccinfabrikant

Begin dit jaar heeft het SII 800 miljoen dollar uitgegeven om de productie van het Oxford-AstraZeneca-vaccin op te voeren, van naar schatting 1,5 miljard naar 2,5 miljard doses dit jaar. En daarmee bevindt Adar Poonawalla zich in de voorhoede van de wereldwijde vaccin-productie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Adar Poonawalla (@adarpoonawalla)

De enorme inspanningen van zijn bedrijf hebben ook bijgedragen aan de financiering van de extravagante levensstijl van zijn gezin. Adar en zijn vrouw Natasha delen een gecombineerde nettowaarde van $ 12,5 miljard en genieten van de meest fervijnde dingen in het korte leven.

Hoofdverblijf van de familie Poonawalla

De stamboom van de Poonawalla’s is terug te leiden tot hun geboorteplaats Pune, waar ze voor het grootste deel resideren in een groter dan levensgroot landhuis genaamd Adar Abad.

Adar Poonawala

Het pand heeft een uitgesproken Europese uitstraling met enorme zuilen en hoge plafonds, bedrogen met chique kroonluchters, zeldzaam antiek en Italiaanse marmeren vloeren. Het pand is een perfecte mix van vintage en hedendaagse kunst.

Vincent van Gogh en Rembrandt

Afgezien van de indrukwekkende ontwerpen en sierlijke interieurs, hebben de Poonawallas in dit kolossale verblijf nog andere waardevolle bezittingen opgeslagen. Waaronder ook hun opmerkelijke kunstcollectie. Van Vincent van Gogh tot Renoir en Rembrandt.

Adar Abad is ook waar Adar Poonawalla zijn luxe vloot supercars heeft gehuisvest. In zijn garage vind je onder meer een Ferrari 360, Porsche Cayenne en Rolls-Royce Phantom. Maar zijn meest gewaardeerde en unieke voertuig is toch wel zijn Batmobile-replica, op basis van een Mercedes-Benz S350 die hij zijn zoon voor zijn zesde verjaardag gaf.

Lincoln House

Lincoln House werd in 2015 gekocht door de Poonawallas en werd ooit gebruikt door de Amerikaanse regering als consulaathuis. Volgens Indian Express kocht de familie Poonawalla dit 2 hectare grote landgoed met uitzicht op het strand om te gebruiken als gezinswoning. Ze hebben het landhuis echter nog niet volledig in bezit kunnen krijgen.

Buiten de Indiase landsgrenzen genieten de Poonawalla’s het grootste deel van hun tijd in Londen, en hebben onlangs een herenhuis van 25.000 m2 gehuurd in de prestigieuze wijk Mayfair, van de Poolse miljardair Dominika Kulczyk. Volgens Bloomberg-rapporten kwamen ze overeen om een ​​flinke US $ 69.000 per week te betalen voor het exclusieve pand.

“In Londen kom je misschien veel van dit soort eigendommen tegen, maar in India is er al jaren niets vergelijkbaars. Het heeft een locatie, het heeft geschiedenis, het heeft een omvang, dus het was het geld waard ‘, vertelde Adar aan de Financial Times. In 2014 bracht de familie ook een bod van 775 miljoen dollar voor het legendarische Grosvenor House Hotel, maar het bod werd afgewezen.