Terwijl Cristiano Ronaldo hele andere dingen aan zijn hoofd heeft, zoals het winnen van het EK, is hij ook nog bezig met de verkoop van zijn riante appartement in de befaamde toren van voormalig president Donald Trump. Ook al zal de Portugese rechtspoot er niet wakker van liggen, moet hij accepteren behoorlijk wat miljoenen te laten liggen.

Verkoop wegens onvrede van zijn fans

De profvoetballer betaalde in 2015 een bedrag van 18,5 miljoen dollar voor het 232 vierkante meter grote optrekje in The Big Apple. Vier jaar later, in 2019, bracht hij het weer op de markt met vraagprijs van 9 miljoen dollar. Reden: zijn fans tekende een petitie waarin ze de wereldster vroegen afstand te nemen van voormalig president Donald Trump en dus ook af te zien van zijn appartement in de toren.

Trump Tower

Dat de verkoop van het appartement moeizaam verloopt, heeft niet veel te maken met de inrichting ervan. Het gaat vooral om de associatie met het merk Trump. Want normaliter zou een drie slaapkamerappartement met uitzicht op Central Park in New York zo weg zijn.

Meer dan de helft van de aankoopprijs

Los van het slechte imago rondom alles waar Trump mee geassocieerd wordt, heeft ook pandemie roet in het eten gegooid en Ronaldo geforceerd om de prijs nog verder laten zakken. Ronaldo verlaagde de prijs met meer dan de helft van de aankoopprijs en bracht het appartement in mei 2021 op de markt voor 7,75 miljoen dollar.

Ronaldo

Het appartement heeft zwart-witte kalkstenen designvloeren die leiden naar de kunstgalerie en de klassieke woonkamer. Volgens de lijst zijn de woonruimtes meestal voorzien van gepolijste ‘koahouten’ lambrisering en 18e-eeuwse parketvloeren van Versaille.

Klassiek interieur met uitzicht op de Manhattan-torens

De formele woonkamer is afgewerkt in bruintinten met complementaire blauwe tinten en staat vol met kunstwerken en boeken, wat een gedateerde sfeer geeft. Er is ook een kantoorruimte met uitzicht op de Manhattan-torens.

Cristiano Ronaldo

En uiteraard kan de woning van een wereldberoemde sporter niet zonder degelijke  fitnessruimte. Die van Ronaldo heeft een inspirerend panoramisch uitzicht op Central Park en de skyline van Manhattan.

Trump Tower blijft in waarde dalen

De prijs daalt, net als de populariteit van Donald Trump. Volgens een rapport van vastgoeddatabedrijf UrbanDigs daalt de waarde van woningen in Manhatten die verbonden zijn aan de merknaam Trump met meer dan 20% nadat Donald Trump in 2017 genoot van zijn inauguratie.

Maar ook de daarop volgende jaren bleef de waarde dalen. Sommige appartementen daalde wel 50% ten opzichte van de oorspronkelijke vraagprijs, zoals het geval is bij die van de Juventus-ster.