Vorig jaar in oktober bracht autofabrikant SSC North America een video uit waarin ze beweerden dat ze een 1750 pk sterke hypercar hadden geproduceerd. De auto zou een topsnelheid van meer dan 530 km/uur moeten halen, wat voor velen als onrealistisch en onhaalbaar werd gezien. Het voor velen nog onbekende merk, heeft nu daadwerkelijk de snelste auto ter wereld geproduceerd. Het oude record staat ook op naam van SSC, namelijk de SSC Tuatara die 508,73 km/h kan rijden. SSC heeft nu twee nieuwe en snellere exemplaren geproduceerd.

Nieuwste Tuatara wordt de snelste auto ter wereld

De eerste geüpgradede versie van de SSC Tuatara is de Tuatara Striker. Dit monster wordt geleverd met agressievere aerodynamische elementen voor nog meer downforce ten opzichte van de reguliere Tuatara. Het speciale aerodynamica pakket dat erbij zit, omvat een nieuwe vaste achtervleugel met een een verticale stabilisator, een grote splitter,, zijvleugels met vinnen en een grotere diffuser. Volgens SSC biedt dit verbeterde pakket driemaal zoveel downforce als de normale SSC Tuatara.

Snelste auto ter wereld

Deze toegevoegde downforce moet de hypercar helpen om nóg beter te presteren. De 5,9-liter twin-turbo V8 met 750 pk blijft ongewijzigd, maar de auto gaat naar verwachting de 530 km/uur halen. Daarmee zou het dus met afstand de snelste auto ter wereld worden. Een knap staaltje productiewerk van de Amerikanen. In totaal zullen er niet meer dan 100 modellen van de Tuatara Striker gemaakt worden. De exclusiviteit vertaalt zich ook in de hoge prijs, die helaas nog onbekend is.

SSC Tuatara

Tuatara Aggressor

Naast de Tuatara Striker komt er ook een Tuatara Aggressor. Deze versie gaat echter alleen op het racecircuit gebruikt worden. SSC biedt de mogelijkheid om bijna elk aspect van deze Aggressor aan te passen. Extra gewichtbesparende maatregelen zijn onder meer een rolkooi van koolstofvezel en een koolstofvezel interieur zonder geluiddempers. SSC zal de kopers betrekken bij de bouw van hun specifieke auto’s en het bedrijf zal zelfs het uitlaatgeluid naar de wensen van de koper afstemmen. Als0f dat nog niet genoeg is, verhoogt een optionele upgrade het vermogen tot liefst 2200 pk.