Xavier Dean is het schoolvoorbeeld van een selfmade miljonair: het als dakloze schoppen tot eigenaar van een miljoenenbedrijf en daar zelf uiteraard ook de vruchten van te plukken. Dean is de CEO van Digital Muse, een merkadviesbureau, evenals de Dean Aguilar Group en Xavier Dean Realty, twee vastgoedbedrijven. Zijn weg naar succes verliep echter niet zonder kleerscheuren.

Van dakloze tot succesvolle ondernemer

Dean’s familie emigreerde in 1972 naar de Verenigde Staten, waar ze vanwege hun inkomen een appartement met één slaapkamer moesten delen. Maar zelfs de huur van dit piepkleine appartement was teveel gevraagd, waardoor de familie genoodzaakt was om 3 maanden op straat te spenderen.

Deze bittere ervaringen in zijn vroege leven maakte Dean vastbesloten om hard te werken, zodat hij en zijn gezin niet meer hoefden te worstelen om te overleven. Hij vocht zich een weg door de economische onrust van de late jaren 2000 om een ​​succesvolle ondernemer te worden. Ook schopte hij het tot Hollywood door rollen te landen in vier speelfilms.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Xavier Dean Aguilar (@xavierdean)

Dean kreeg zijn eerste baan met het inpakken van boodschappen op 13-jarige leeftijd. Twee jaar later begon hij te werken in een sportschool, wat hem de kans gaf om zijn marketingvaardigheden aan te scherpen. Op 21-jarige leeftijd leidde hij een succesvol fitnessbedrijf en in die tijd ontmoette hij een van zijn toekomstige mentoren die in de vastgoedsector werkte. Via hem kreeg hij uiteindelijk een baan bij zijn bureau als makelaar.

Fitness en vastgoed

Tegen de tijd dat Dean 26 was, leverde zijn baan als makelaar hem $ 300.000 per jaar, maar in 2008 liep Dean tegen een verharde muur toen de Amerikaanse huizenmarkt instortte. Hierdoor zette hij zijn zinnen voor een periode terug naar zijn fitnessondernemingen. Op het moment dat deze crisis, een paar jaar later, weer enigszins hersteld was, stapte Dean weer in het vastgoed.

Als succesvol zakenman liet hij nooit zijn passie voor acteren achterwege. Als sinds zijn zesde droomde hij ervan om voor de camera te staan en dit is de reden waarom hij, na zijn succes in onroerend goed, naar Los Angeles te verhuizen en een poging te doen om door te breken in Hollywood.