Afgelopen zondagochtend vocht voormalig Disney-ster en YouTuber Logan Paul zijn tweede professionele bokswedstrijd ooit. Na een overwinning tegen een andere YouTuber, KSI, nam hij het op tegen niemand minder dan de onverslagen Floyd Mayweather. Geen eerlijke strijd, maar het was ook al wel duidelijk dat het voornamelijk om de pegels ging.

De gebroeders Paul

De Paul broers zijn hard aan de weg aan het timmeren in de bokswereld. Waar ze eerder flauwe pranks deden en pronkte met al hun bizarre aankopen, staan ze zich flink uit te slofen in het krachthonk en nemen ze het op tegen een variatie aan tegenstanders. Na een snelle overwinning op UFC-vechter Ben Askren maakt Jake Paul aardig wat indruk, maar ook zijn 26-jarige broer Logan laat zich van zijn beste kant zien. Afgelopen weekend was het zijn beurt om het op te nemen tegen de 44-jarige Floyd Mayweather.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Logan Paul (@loganpaul)

Het was nogal opmerkelijk dat iemand met een status als die van Mayweather zijn pensioen uitstapt om te vechten tegen een overmoedige YouTuber. Hoewel Logan Paul niet wordt gezien als een elite boxer, heeft hij wel een behoorlijke fysieke – en financiële – transitie doorgemaakt. Daardoor kan hij heel wat geld op het spel zetten en met een naam als Floyd Mayweather trek je wel de sponsoren.

It’s all about the money

Floyd Mayweather was in ieder geval heel eerlijk dat het hem allemaal ging om het geld. Zo vergeleek hij het gevecht tegen Logan Paul met een legale bankroof. De Amerikaan kwam zijn kunstjes laten zien om zonder mankementen en met een flinke zak geld de ring uit te stappen . Hij had dan ook niet de behoefte om Logan Paul te vernederen, dat dat gaat hem zelf al goed genoeg af.

Echter is het gevecht niet volgens iedereen zuivere koffie. Er wordt namelijk rijkelijk gespeculeerd dat het om een doorgestoken kaart gaat. Zoals al bekend werd gemaakt voor het gevecht zou alleen bij een knock-out een winnaar worden gekozen, wat ook wat argwaan opwekte.

Hoe dan ook wisten beide opponenten hun bankrekening een boost te geven. Floyd Mayweather had kunnen kiezen voor een gevecht tegen een professionele boxer. Hier zou hij ongeveer 35 tot 50 miljoen dollar mee verdienen, maar dan had hij keihard moeten trainen en zich maanden moeten voorbereiden. Terwijl hij met een gevecht tegen Logan Paul meer dan 100 miljoen dollar verdienen. Over reputatie maakte lijkt hij zich dus niet druk te maken.

Logan Paul moet het uiteraard met minder doen, maar heeft ook niks te klagen. In een interview met TMZ zei hij $ 20 miljoen buit te hebben gemaakt aan het gevecht: 250.000 dollar voor het gevecht en 10% van de pay-per-view sales. Een vijfde van wat Floyd Mayweather krijgt, maar nog steeds een bizar bedrag voor iemand die pas twee keer eerder in de ring stond.