Na een crossover-ronderecord op de Nüburgring te hebben neergezet, debuteert de Porsche eindelijk de Cayenne Turbo GT: de toppresteerder binnen de Porsche-familie. Tijdens dat record op de Groene Hel reed ‘ie rond in camouflage, maar ze hebben ‘m nu volledig onthuld en maken de SUV binnenkort beschikbaar voor de consument. Aanschouw de Porsche Cayenne Turbo GT: met gemak de snelste Cayenne ooit.

Porsche Cayenne Turbo GT

Qua esthetiek zijn er Grotere luchtinlaten op de zijkant gemaakt, een grotere adaptieve achterspoiler vervaardigd in carbon fiber, uitlaten in het midden van de achterbumper en goudkleurige gordels om de stoelen waar Turbo GT op geborduurd is. De nieuwe Turbo GT komt met de coupé-daklijn en heeft vier zitplaatsen.

De Coupé staat op 22 inch wielen, die vooraan 1,0 inch breder zijn. Het voertuig krijgt aangepaste Pirelli P Zero Corsa-banden om aan de weg te blijven plakken en keramische composietremmen zijn standaard.

Nieuwe onderdelen en prestaties

Ook al ligt er de goede oude 4,0-liter twin-turbo in, zijn er diverse nieuwe onderdelen aan toegevoegd om de prestaties te verbeteren. Zo zijn de krukas, drijfstangen, zuigers en distributieketting nieuw. Uiteraard werd er gebruik van turbo (en de koeling) om de prestaties te verhogen. Het resultaat is 640 pk en 850 Nm koppel. Dankzij deze upgrade accelereert de vernieuwde SUV van 0 naar 100 km/h in een schamele 3,3 seconden met een top van 300 km/u.

Porsche-Turbo-GT

Hiermee overtijgt de Porsche de Lamborghini Urus, dat voorheen de allersnelste was binnen het SUV-aanbod. En hoewel de Urus nog altijd 10 paardenkracht meer heeft meegekregen vanuit de fabricagelijn, is ‘ie 0,3 seconden trager op weg naar de 100 km/h dan de nieuwe Turbo GT.

Hoge vanafprijs

Deze versie is dus sneller dan best verkochte binnen de Lamborghini line-up, maar ook qua prijs komt de Cayenne akelig dicht in de buurt van deze rappe SUV. De vanafprijs voor de Porsche Cayenne Turbo GT is 276.500 euro.