Als we je zeggen dat er sinds kort een oprolbare televisie op de markt is, maken we geen grapje. De Zuid-Koreaanse techgigant LG heeft dit namelijk voor elkaar gekregen. Het klinkt misschien onwerkelijk, maar het is waar: de 65-inch LG Signature R1 Rollable OLED TV is een feit. We zouden Pure Luxe niet zijn, als we geen kijkje namen bij dit uiterst bijzonder staaltje technologie. Helaas is de oprolbare tv vooralsnog alleen verkrijgbaar in Australië en Zuid-Korea.

LG brengt eerste oprolbare TV op de markt

Het klopt dat de LG Signature R1 Rollable OLED TV al een tijdje geleden is gepresenteerd, maar het nu eindelijk zo ver, dat de televisie daadwerkelijk op de markt is. In Australië en in Zuid-Korea kunnen inwoners al een exemplaar van de oprolbare tv bemachtigen. In tegenstelling tot vrijwel alle andere consumentenproducten van LG, zal de oprolbare OLED-tv echter niet in de gewone winkel of via een externe winkel kunnen worden gekocht. In plaats daarvan wordt elke variatie op maat gemaakt om te bestellen.

Oprolbare tv

Dit betekent wel dat het zeer onwaarschijnlijk is dat je de kans krijgt om te kijken of je de televisie wel bij in je kamer vind passen. Riskant? Misschien, maar de vraag is ook welke prijs je bereid bent om te betalen voor het prestige dat je krijgt wanneer je de eerste persoon in het land bent met een oprolbare tv. Technisch gezien kunnen we de oprolbare LG R1 OLED-tv gerust een modern wonder noemen.

Oprolbare tv

Klein minpuntje

Wanneer het scherm van de tv is verborgen, kun je ervoor kiezen om het scherm om te toveren tot een soort box met toonaangevend Dolby Atmos-geluid, of om de tv helemaal in het voetstuk te laten verdwijnen. Wanneer de televisie helemaal uit elkaar wordt ‘gerold’, beschikt komt er een Dolby Vision iQ HDR scherm uit het voetstuk. Vermoedelijk vanwege de oprolbare functie, heeft de televisie helaas geen 8K-mogelijkheden of de extra helderheid die de G1 OLED biedt. Het is een klein minpuntje van een verder uiterst indrukwekkende en bijzondere release.

Mocht je interesse hebben in deze televisie, dan moet je allereerst een uitstapje maken naar Australië of Zuid-Korea. Naar alle waarschijnlijkheid dien je de aanvraag voor de oprolbare tv al een tijd voor je vertrek in te dienen. Dan is het nog maar de vraag of je kans maakt om er een te kunnen kopen. Eenmaal aangekomen zal je de aankoopprijs van €82.000 toch echt moeten betalen.