Deze prachtige Italiaans-ogende villa uit over twee jachthavens. Naast de rijen aan jachten aan weerszijden is ook de skyline van San Francisco in de verte prominent binnen het gezichtsveld, met uiteraard de iconische Golden Gate Bridge als hoogtepunt. Hoewel het de romantiek en sfeer heeft van een Italiaanse villa uit de jaren de 18e eeuw, is dit huis van 589 vierkante meter pas in 2002 gerealiseerd.

Grootse Spaanstalige entertainmentbedrijf

De rijke Mexicaanse hotel- en restaurantontwikkelaar Javier Burillo – telg van de familie achter Grupo Televisa: ’s werelds grootste Spaanstalige entertainmentbedrijf – kocht eind jaren negentig een afbrokkelend pand op de locatie, maakte het bestaande pand met de grond gelijk en besteedde meer dan twee jaar aan de bouw van dit nieuwe paleisje.

San Francisco

Uit gegevens blijkt dat het huis in juni 2020 voor het eerst werd vermeld voor $ 29,9 miljoen, in oktober vorig jaar daalde tot $ 27,5 miljoen en in november weer daalde tot $ 25,5 miljoen.

Privacy en een eigen putting green

De grootste uitdaging van de bouw uitdaging was om de villa op het driehoekige terrein van een halve hectare te persen. Ondanks de gecompliceerde kavel om te voor elkaar te krijgen werd er een woning afgeleverd zonder gebrek aan privacy, een groot parkeerterrein, een garage voor drie auto’s en voor sommigen wel het beste: een putting green met vijf holes.

entree

Een van de echte hoogtepunten van het huis is de spectaculaire primaire suite op de volledige verdieping. De gebogen deuren komen uit op een enorm terras met adembenemend uitzicht op San Francisco en dat kan je in je opnemen terwijl je tot rust komt in het bubbelbad.

San Fransicso-1

Een trap leidt naar het lagere niveau, dat een ruime familiekamer, drie extra slaapkamers en niet één maar twee wijnkelders huist, waar rode en witte wijnen apart opgeslagen staan.

Buitenleven in San Francisco

Eenmaal buiten wordt het grasveld omheind door torenhoge heggen. Hier is een buiten zit- en eetterras, buitenkeuken en open haard, een smalle en dus de die putting green. Is golfen niks voor jouw raden we je aan om er een gat te graven en een zwembad van te maken. Wel zo lekker in dit gedeelte in Californië

Het pand staat nu op Sotheby’s International Realty voor $23,500,000. Kijk hier om te zien hoe dat gaat of om zelf een poging te wagen.

San Francisco woonkamer