Frank de Boer is, hopelijk, zijn uiterste beste aan het doen om ons Nederlands elftal door het EK heen te loodsen. Dat zelfde probeert hij dagelijks met het verkeer, maar dan vooral zichzelf. In zijn periode bij Ajax reed hij een Mercedes CLS van de club. Hij doet het nu met een heel ander vervoersmiddel, maar blijft wel trouw aan de Duitse markt.

SUV van Frank de Boer

Of hij daadwerkelijk een Audi-liefhebber konden we niet achterhalen, maar wat wel vast staat is dat hij ambassadeur is van de autofabrikant uit Ingolstadt. Hij rijdt namelijk een Audi Q8. Het ambassadeurschap gaat hoogstwaarschijnlijk niet veel verder dan een willekeurige Instagram-post, maar dat levert hem ongetwijfeld wel een voordelige deal op. Normaliter betaal je bij Mercedes een vanafprijs van 31 duizend euro voor deze A-klasse.

Hoewel de reguliere Q8 minder krachtig is dan die sportievere tegenhangers, RSQ8 en SQ8, beschikt hij nog steeds over een krachtige 335 pk turbo V-6 en standaard Quattro-vierwielaandrijving.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frank de Boer (@fdeboerofficial)

Korting zou niet nodig zijn, maar als Nederlander pak je die altijd wel mee, want volgens onze conculega’s van Quote voetbalde hij gedurende zijn loopbaan zo’n 23 miljoen euro bij elkaar. Als speler werd hij rijkelijk beloond bij zowel Ajax als FC Barcelona, maar ook zijn periode als trainer bij Ajax, Inter, Crystal Palace en Atlanta was lang niet onverdienstelijk.

Verdiensten als bondscoach

Met het bondscoachschap kan Frank de Boer de kast nog verder spekken, maar een echte geldkoe zal het ook weer niet zijn. Uiteraard gaat Frank daar zelf niet over uit de school klappen, maar wetende dat Bert van Marwijk de kas spekte met ‘slechts’ 2 miljoen euro, zal dat van de De Boer niet veel hoger liggen. Daar had hij ook prima zelf een wagen van kunnen kopen, maar waarom zou je als je een Audi Q8 zo in je schoot krijgt geworpen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frank de Boer (@fdeboerofficial)

Zelf lijkt hij er in ieder geval ook erg blij mee en plaats op Instagram de tekst: “Als kersverse @audinederland ambassadeur vandaag mijn nieuwe Audi Q8 Quattro opgehaald.”

Snelheidsduivel

Hoe dan ook trapt ‘ie ‘m graag op z’n staart. In 2018 deed hij mee aan de rubriek Herexamen in de ANWB Kampioen, waarin hij zei: “Ik rijd standaard te hard, meestal zo’n 20 kilometer. Ik houd namelijk wel van opschieten. Dus mocht ik ooit één dag minster van Verkeer zijn, dan zou ik direct iets aan de maximumsnelheid doen, zeker ’s nachts. Dat zou ik als minister meteen aanpassen.”