De Britse filmregisseur James Whale, produceerde enkele van zijn beste horrors gedurende de tijd dat hij in dit mediterrane palazzo hoog in de Hollywood Hills woonde. Van de cultklassieker Frankenstein in 1931, tot The Invisible Man in 1933 tot Bride of Frankenstein in 1935. Dat huis waar hij toentertijd verbleef, genaamd Villa Sophie, wordt nu genoteerd door nu Sotheby’s International Realty.

Op slag verliefd

We gaan naar de tegenwoordige tijd, waar ene Constantine Vlahos nu de eigenaar is. Hij had de villa al lang op het oog, maar pas 10 jaar later, toen het beschikbaar werd, aarzelde hij niet om de vraagprijs neer te tellen. Hij liet aan Robb Report weten altijd al fan te zijn Italiaanse architectuur en ook meteen verliefd werd op de woning.

“Het was net een stukje Toscane hier in LA,” verteld hij. Toen het in 2000 op de markt kwam, betaalde hij er $ 1,05 miljoen voor, terwijl het pand volgens Whale in een verschrikkelijke staat verkeerde. Maar voor de rest alles had het alles waar hij van droomde, met name de locatie.

Villa Villa Sophia

Gelegen aan het einde van een doodlopende weg hoog in de heuvels van LA’s celebrity-hotspot Los Feliz, had het huis een weelderig uitzicht op het historische observatorium aan de ene kant en de skyline van LA aan de andere kant.

Villa Sophia met veel Italiaanse materialen en kenmerken

Voor de bijna 279 vierkante meter aan terrassen zijn er geïmporteerde terracotta tegels gelegd afkomstig uit Italië, Frankrijk en Spanje. Als het huis er vaag bekend uitziet, komt dat misschien door Mr. Vlahos’ slimme marketing voor film- en tv-studio’s om de villa als Italiaanse achtergrond te gebruiken.

Villa Sophia

In zijn huidige gedaante strekt het vier verdiepingen tellende huis zich uit over 420,4 vierkante meter en beschikt het over drie slaapkamers en twee en een halve badkamer in het hoofdgebouw, en die aparte, ensuite gastensuite met één bed bij het zwembad. De eerste verdieping van het hoofdgebouw beschikt over verbonden woon- en eetkamers, elk met openslaande deuren naar grote terrassen.

Schitterende uizichten

De keuken van de chef-kok bestaat uit hoogwaardige professionele apparaten, rustieke stenen gootstenen en gewelfde deuropeningen. Maar misschien wel de meest in het oog springende onderdeel van het huis is de buitenloggia, met zijn antieke kroonluchters, rustieke houten balken en adembenemende uitzichten op het centrum van Los Angeles

Villa Sophia in Los Angeles met een rijke geschiedenis staat nu op Sotheby’s International Realty voor een bedrag van $5,775,000.

Italiaanse stijl Uitzicht Villa Sophia