“Op een aantal wezenlijke en authentieke elementen van een 250 jaar oude boerderij is een volledig nieuw woon-werkhuis onder architectuur gerealiseerd.” Als dit niet als een succesformule klinkt, weten wij het ook niet meer. Ondanks dat wordt de woonboerderij al enige tijd aangeboden op de vastgoedmarkt en is de vraagprijs al tamelijk gekelderd.

Historische woonboerderij op een kwartier van Amsterdam?

In een eerder aanbod zagen we dat makelaars ’15 minuten verwijderd van Amsterdam’ niet al te nauw nemen en ook hier is dat het geval. Deze woonboerderij is namelijk in Weesp. Dus om in 15 minuten in Amsterdam centrum te zijn mag je ‘m flink op z’n staart trappen, daarbij is er ook nog een verschil of je in een Fiat Panda gaat of een Lamborghini Urus pakt. Afijn, genoeg woorden over vuil gemaakt, door naar waar het echt om gaat.

Woonboerderij-7

Dit idyllische optrekje ligt in het oudste natuurgebied van Nederland en bevindt zich in complete rust en stilte. Hoewel je jezelf even kunt terug trekken van de chaos om je heen, terwijl het nog wel toegankelijk is.De luxe woonboerderij, die beschikt over een perceel van 5.715 vierkante meter, is voorzien van een fantastisch grote leefruimte waar je wordt blootgesteld aan een mooie lichtinval, zeven kamers waarvan vijf slaapkamers.

Woonboerderij

Verder bestaat de woning uit drie woonlagen en drie badkamers. Aan de achterzijde en voorzijde bevinden zich een enorme opengeslagen houten deuren voorzien van glas, waar je ’s avonds weg kunt dromen van de ondergaande zon over de velden, onder het genot van een goed glas wijn. Buiten én binnen ligt genoeg stookhout om de koude winterdagen warmpjes door te komen.

open ruimte

De woonboerderij is voorzien van een aantal functionele ruimtes die open in verbinding staan met elkaar. Daarbij heeft duurzaamheid heeft een grote rol gespeeld; driedubbel glas, optimale isolatie en verwarming en koeling middels aardwarmte. Resultaat: energielabel A.

Wat moet dat kosten dan?

Naast de woning zelf beschikt het perceel ook over een bijgebouw die je zou kunnen laten realiseren in een bed & breakfast of iets dergelijks. Zie jij deze karakteristieke woonboerderij wel zitten? De eerste vermelding op Funda bracht een vraagprijs met zich mee van €2.695.000. Ondertussen is dat alweer gedaald naar €2.375.000.