BMW introduceert speciale gelimiteerde uitvoeringen van zowel de X5, X6 als X7. Daarvan komen enkele exemplaren naar Nederland. De X5 en X6 gaan op de markt als exclusieve versie met de naam Black Vermilion en de X7 als Frozen Black. De X5 en X6 Black Vermilion-edities vallen op door een zwart interieur en exterieur, in combinatie met rode accenten op onder meer de grille en de remblauwen. De X7 wordt nog zwarter gemaakt en krijgt glanzend zwarte remblauwen.

BMW X5 en X6 Black Vermilion en X7 Frozen Black

Zo zijn de lamellen van de grille van de X7 Frozen Black gespoten X5 en X6 in het rood uitgevoerd. Ze hebben daarnaast donkerder uitgevoerde koplampen met Laser Light-techniek en dus met blauwe X-signaturen. Het M Sport-pakket wordt eraan toegevoegd evenals speciaal 22-inch lichtmetaal waarachter zich rode remklauwen zich achter verstoppen.

BMW X5 en X6

BMW X5 en X6

Vanbinnen worden de X5 en X6 Black Vermilion-edities aangekleed met een in grijs alcantara uitgevoerd hemeltje, diverse Edition-logo’s en een iDrive-draaiknop en automaathendel die net als de startknop van glas zijn gemaakt. BMW past verder diverse hout- en aluminiumstrips toe. De voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar en het interieur krijgt leer, afgetopt met rode stiksels.

BMW X7

De speciale uitvoering van de X7 heet Frozen Black edition en is eveneens in de kleur Frozen Black uitgevoerd. Deze SUV wordt echter nog dieper in het zwart gedoopt, zonder rode accenten. Zo zitten er achter de 22-inch wielen glanzend zwarte remklauwen. Ook op BMW’s grootste SUV zijn in in de Frozen Black het M Sport- en Shadow Line-pakket standaard. Het interieur van de BMW X7-editie in Frozen Black metallic zorgt voor een elegant discrete sfeer dankzij de M Alcantara Anthracite hemelbekleding, de glasapplicatie Crafted Clarity en zonwerend glas.

Marktintroductie en prijzen

Van alle speciale edities komen enkele exemplaren naar Nederland. De marktintroductie begint in augustus 2021. De prijzen in Duitsland beginnen bij 93.200 euro voor de BMW X5 Black Vermilion, 100.700 euro voor de BMW X6 Black Vermilion en 108.700 euro voor de BMW X7 in Frozen Black metallic.Wat je er in Nederland voor kwijt gaat zijn moet nog bekend worden gemaakt.

BMW