Het huidige nationale team van Portugal draait al jaren enkel en alleen om Cristiano Ronaldo. Hier krijgt hij dan ook rijkelijk voor betaald, en dat is bij zijn Italiaanse werkgever niet anders. In 2016 werden ze Europees Kampioen, maar in de 2020 editie standden ze in de achtste finales. Nu is het tijd voor Ronaldo, en zijn gezin, om tot rust te komen.

Ondanks de vroegtijdige uitschakeling wist hij vijf doelpunten te maken en dat zorgde ervoor dat hij met in totaal 109 interland doelpunten wederom een nieuw record verbrak, waar hij slechts 177 wedstrijden voor nodig had. Het is en blijft een waar fenomeen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Maar goed, tijd voor rust dus. En dat doet hij geheel in zijn eigen stijl. Op Instagram plaatste de ondertussen 36-jarige een foto met zijn familie op het peperdure jacht: “Tijd om even te relaxen” schreef hij eronder.

‘Azimut Grande’ van Cristiano Ronaldo

Met een jacht van 27 meter lang met vijf luxueuze cabines, zes badkamers, een loungevertrek en een riante keuken moet dat wel goed komen. Op het dek vind je ook nog een bar waar hij al zijn (ongetwijfeld alcoholvrije) drankjes zijn keelgat ingiet. Azimut Grande heeft grote raampartijen aan weerszijde om een “gevoel te creëren volledig één te zijn met de zee.”

Het jacht van de wereldklasse voetballer jaagt met een maximumsnelheid van 52 km/u over het water. Het gebruik van koolstofvezel is een constructiekeuze die het mogelijk maakt om volumes en oppervlakken in omvang te vergroten, terwijl hetzelfde gewicht behouden blijft. En dat gaat weer ten goede van de dynamische stabiliteit en aerodynamica van het jacht.

Cristiano telde destijds 6 miljoen euro neer voor dit Italiaanse gevaarte. Maar gezien zijn vermogen, horloges en wagenpark is dat voor de Portugees natuurlijk geen enkel probleem. De boot is gebouwd op de beroemde scheepswerf van Azimut Benetti, gelegen in het Toscaanse Viareggio aan de Ligurische Zee.