De autobranche is een innovatieve markt die zich steeds meer gaat richten op duurzaamheid. Om dat te bewerkstelligen kunnen merken de krachten bundelen. Oké, het gaat hier dan niet om twee automerken, maar dat is wel precies wat de twee toonaangevende merken Bentley Motors en het whiskymerk The Macallan hebben gedaan. Begin deze week is bekend gemaakt dat single malt whisky The Macallan en luxe automerk Bentley Motors hun kennis en kunde met elkaar delen om zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Hybrid Bentley

Deze samenwerking moet de komende jaren diverse projecten aanwakkeren, waaronder gezamenlijk ontwikkelde producten en evenementen. Naast deze bekendmaking, is ook de nieuwe Hybrid Bentley onthuld.

Bentley’s voorzitter en Chief Executive, Adrian Hallmark: “Het transformeren van Bentley in ’s werelds meest duurzame luxeautobedrijf, is een fascinerende reis. Ik ben verheugd om met The Macallan samen te werken aan een duurzamere toekomst. Onze merken delen dezelfde ethos. We hebben een passie voor uitzonderlijke kwaliteit, respect voor ambacht en een gezamenlijk streven naar duurzaamheid. Ik kijk uit naar het avontuur samen.” Het merk ondergaat nu de grootste transformatie in zijn 102 jaar oude geschiedenis met de introductie van zijn ambitieuze Bentley 100-duurzaamheidsstrategie.

Whiskymerk The Macallan

Sinds de oprichting van whiskymerk The Macallan 1824 is hun product en duurzaamheid onlosmakelijk verbonden. Al bijna tweehonderd jaar is de natuur een uitermate belangrijk uitgangspunt voor het Britse drankmerk. De duurzaamheidsstrategie van het Whisky-merk bestaat onder andere uit het teruggeven aan gemeenschappen, milieuvriendelijke verpakkingen en samenwerken met duurzame leveranciers.

Bentley

Igor Boyadjian, Managing Director van The Macallan, ziet in deze samenwerking een kans om de opgedane kennis met elkaar te vergelijken om zo van elkaar te leren. “Een belangrijk aandachtspunt van het partnerschap is onze inzet voor een duurzamere toekomst. Het adembenemende natuurlijke landschap van The Macallan Estate is de perfecte plek om samen aan deze spannende en buitengewone reis te beginnen.”

Bentley

De distilleerderij streef naar koolstofneutraliteit door middel van onderzoek naar inkoop van duurzame materialen en samenwerken met duurzame, lokale leveranciers. Het streeft ook naar een volledig elektrisch wagenpark voor personenauto’s op The Macallan Estate in 2025. Om deze samenwerking goed in te luidden zal het whiskymerk dit jaar twee hybride Bentley’s in ontvangst mogen nemen.

Bentley 100 duurzaamheidsstrategie

Het Engelse Crewe is de thuisbasis van Bentley Motors, een van de meest gewilde luxe automerken ter wereld. Dat succes heeft het merk naar eigen zeggen te danken aan het “vakmanschap dat sinds 1919 generatie op generatie wordt doorgegeven, de technische expertise en hun geavanceerde technologie.” Bentley Motors ondergaat nu de grootste transformatie in zijn 102 jaar oude geschiedenis met de introductie van zijn ambitieuze Bentley 100 duurzaamheidsstrategie.

The Macallan Bentley