John de Mol is al decennia vast prik in de lijst van de rijkste Nederlanders, die wordt aangevoerd door Charlene de Carvalho-Heineken. De mediatycoon koopt alles wat los en vast zit, maar ook buiten Talpa om investeert hij. In vastgoed bijvoorbeeld. Met een eigen vermogen van 2 miljard (Forbes) is dat ook geen lastig opgave en laat hij heel wat na aan zijn kinderen, die hun schaapjes ook aardig op het droge hebben staan. Over zijn kinderen gesproken, zijn kroost Johnny verkocht hem dit grachtenpand in hartje Amsterdam.

Johnny de Mol in verkoopt grachtenpand aan vader John

Het pand aan de Herengracht stond al te koop sinds 2013, maar Johnny de Mol kon op geen enkele manier een koper aantrekken. Bij gebrek aan interesse plukte hij ‘m dan ook weer van de markt. De eerste prijs die hij er voor wilde hebben lag op €1.170.000, te wijten aan de felbegeerde locatie en de luxe bedoeling van het geheel.

Johnny-de-Mol

Er gingen behoorlijk wat jaren overheen, maar nu in 2021 kon Johnny de Mol de residentie voor €1.825.000 verpatsen aan niemand minder dan zijn eigen pa. Had ‘ie ook wel even eerder kunnen doen, die John. En niet onverdienstelijk want Johnny sleept hiermee 625.000 euro winst uit. De desbetreffende woning heeft meerdere slaapkamers, een luxe uitgerichte badkamer, een sauna en een groot dakterras. Het is natuurlijk vooral de locatie op de Herengracht die de prijs van de woning zo hoog doet maken.

Johnny de Mol resideert in de Blaricumse villa van vaderlief

Met deze overdracht maken vader en zoon wat dat aangaat een ruil. Johnny de Mol woont zelf niet meer in Amsterdam, maar in Blaricum, in de villa van zijn vader. Ga naar BekendeBuren voor meer beeldmateriaal van Johnny de Mols grachtenpand op de Herengracht.