Een Maybach is op zichzelf al een exclusieve wagen, maar zodra er nog een verhaal achter zit wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. Dat is ook het geval bij deze luxe coupé. Deze is namelijk in eigendom geweest van één van de beste Afrikaanse voetballers die ooit op het wereldtoneel stonden te ballen. Heb je nog een flinke buffer over en ben je bereidt te betalen voor een wagen met een verhaal, dan is dit je kans om je slag te slaan.

Maybach van Samuel Eto’o

Sinds het begin van het begrip ‘professionele voetballers’ zijn profs en sportwagen (of luxe wagens als Bentley, Rolls-Royce én Maybach) onafscheidelijk verbonden aan elkaar.  Eto’o viel in zijn hoogtijdagen voor de charmes van een Maybach 57S Xenatec Coupé in een stijlvolle Baltic Black lak. Het was de bedoeling om er maximaal 100 exemplaren van de Maybach te gaan bouwen, maar de teller bleef echter uiteindelijk steken op slechts 8 stuk. Eto’o kocht deze wagen in zijn tijd bij Inter Milaan en heeft 13.500 kilometer afgelegd.

Veelzijdige voetbalcarrière van El León

Eto’o werd geboren in Kameroen en zette hier dan ook zijn eerste stappen op het heilige gras, maar vooral doge gras. 1997 haalde Real Madrid hem naar Europa waar hij vervolgens 3 jaar zou blijven. Na een paar keer verhuurd te worden nam tekende hij bij Mallorca.

Samuel-Eto'o-4

Daarna volgende zijn meest befaamde periode bij de aartsrivaal van Los Blancos: FC Barcelona. Maar ook zijn avonturen in de premiere league, met name Chelsea, en in het shirt van Internazionale, waar hij de UEFA Champions League mee won, mogen niet vergeten worden. Twee jaar geleden, bij Qatar SC,  hing hij zijn schoenen met noppen aan de wilgen. “Dit is het einde, op naar een nieuwe uitdaging”, postte Eto’o toentertijd op Instagram. “Bedankt aan iedereen. Veel liefde en adrenaline.”

Maybach 57S Xenatec Coupé

Afijn, door over z’n voormalige Maybach. De koper krijgt een luxe auto die voorzien is van de beste features van destijds. Zo heeft ‘ie onder de kap een bi-turbo 6.0-liter V12 motor die 612 pk en een Nm koppel van 1.000 oplevert. Hoogwaardige details zijn als volgt: Alaska Weis gekleurde stoelen, een sportstuur, luchtvering, dubbelglas, Bose-geluidsysteem, koptelefoons achterin en een aantal subtiele carbon fiber onderdelen. De Maybach van Samuel Eto’o is een wagen van jewelste, maar gaat toch van 0 naar 100 km/h in slechts 5 seconden met een topsnelheid van 275 km/h.

“Deze Maybach wordt geleverd inclusief boordmap, het originele Maybach boek dat bij elke nieuwe Maybach werd geleverd, een Maybach sjaal in originele doos, Een kopie van de prijslijst, twee sleutels en een hoes en druppellader voor als de auto langere tijd wordt gestald. Kortom een ultra zeldzame super coupé meet prachtige historie in schitterende conditie.”

Zoals we al aangaven in de titel bevindt de auto zich in Gelderland, in het plaatsje Brummen, bij de dealer Gallery Aaldering. Voor het bedrag van 795.000 euro mag je ermee richting huis rijden.