Dat er tweewielers van Maserati bestaan, is voor velen niet onbekend. Na de aankoop van een in Bologna gevestigde motorfabrikant Italmoto in het begin van de jaren vijftig, begon Maserati motorfietsen te maken die over de hele wereld werden geëxporteerd. Na enkele jaren stopten ze, om financiële redenen. Momenteel probeert het iconische Italiaanse merk opnieuw de motormarkt te veroveren en hun tweewielers opnieuw uit te vinden om zijn oude glorie te herstellen. We nemen jullie mee naar een conceptversie van de nieuwste – elektrische – motorfiets.

Wordt dit de nieuwe elektrische Maserati motor?

De Maserati MC20 is de motor waar het allemaal om draait. Dit futuristische motorconcept, gemaakt door een ontwerper genaamd Tomáš Klečka uit Tsjechië, pronkt met trots met het drietandlogo van Maserati op de kuip. Volgens de ontwerper is de motor van Maserati geïnspireerd op het Xenmorph-wezen uit de Alien-filmserie. Of dit ook zo is, laten we aan jullie zelf over. Bruut ziet het er in elk geval zeker uit, vinden wij.

Maserati motor

Het opvallende ontwerp van de elektrische motorfiets deelt ook duidelijk ontwerpkenmerken met de motor van Tron. Vooral de massieve naafloze wielen. Het concept krijgt een witte racestreep met het iconische Maserati-logo erop. De slanke LED-koplamp is verwerkt in de carrosserie, terwijl het achterlicht uit het achterste gedeelte steekt. De conceptmotor heeft een behoorlijk agressieve en brute uitstraling, wat meteen sportieve eigenschappen suggereert.

Volledig elektrisch

De Maserati motor is echter 100% elektrisch. Mocht de conceptversie daadwerkelijk ooit worden gerealiseerd, dan zullen we niet kunnen genieten van het prachtige brulgeluid dat een sterkte motor met zich mee brengt. Of Maserati ooit weer motorfietsen gaat maken, is een intrigerende vraag die veel fans lang bezig houdt. Ondanks het feit dat we er vrij zeker van zijn dat dit niet snel zal gebeuren, is dit concept in ieder geval een prima begin.

maserati