De Britse rockmuzikant David Bowie overleed op 69-jarige leeftijd in 2016 aan de gevolgen van kanker. Hij was ten tijden van zijn overlijden in het bezit van een appartement in het centrum van Manhattan. Gelegen in de buurt van Washington Square Park in de wijk SoHo, werd het 464 vierkante meter grote appartement oorspronkelijk gebouwd in 1886 als de chocoladefabriek Hawley & Hoops.

Voor zoveel kocht David Bowie het appartement in 1999

Het werd later in de jaren negentig gerenoveerd tot een full-service condominiumgebouw met 30 eenheden. Het pand werd blijkbaar gekocht door Bowie voor een prijs van $ 3,81 miljoen in 1999. Het werd in juni van dit jaar te koop aangeboden door  The Corcoran Real Estate Group en is een aantal dagen geleden van de website afgehaald omdat een koper zijn krabbeltje heeft gezet onder het koopcontract, of in ieder geval mee bezig is.

David-Bowie-4

Deze anonieme koper is niet alleen de bewoner van een pand dat ooit was van een van de meest invloedrijke muziekartiesten van de afgelopen decenie, maar krijgt ook vier slaapkamers en drie badkamers, samen met drie buitenterrassen, directe toegang tot de lift, plafonds van 3 meter hoog, een bibliotheek, een half bad en een open keuken tot zijn beschikking. Het pluche huis is smaakvol gedaan en beschikt over een mix van eigentijdse en rustieke inrichting. Iets wat we ook kunnen zeggen over het ogenschijnlijke karakter van Bowie.

Naast een scala aan voorzieningen, beschikt de hoofdslaapkamersuite van het weelderige huis (van meer dan 1.000 vierkante meter) over een open haard, een kleedkamer, een extra groot bad en een eigen terras. Het wordt ook geleverd met een fulltime portier om de rode bakstenen woning de klok rond te bewaken.

Gekocht voor bijna 17 miljoen dollar

Hoe dan ook, niets houdt ons tegen om te dromen over een huis als dit. Met een vraagprijs van $ 16,8 miljoen zal het pand weer nieuw leven krijgen.