Menu

Te koop: luxueus grachtenpand op de Keizersgracht

Het pand strekt zich uit over vijf woonlagen

Het pand strekt zich uit over vijf woonlagen

De buitenkant van een woning verhult altijd wat de binnenkant te bieden heeft. Daarom: beoordeel een boek nooit op zijn kaft. Dit is zo’n geval. Oké, vanaf de grachten is het ook al een beeldige verschijning, maar eenmaal binnenin dit Amsterdamse grachtenpand wordt je geconfronteerd met het echte werk.

Monumentaal pand met vijf verdieping op de Keizersgracht, Amsterdam

Woningen zijn duurder dan ooit. Vooral Amsterdam schiet er met kop en schouders bovenuit. En met name de grachtengordel is voor de grote meerderheid onbetaalbaar. Laten we ons nou net hier bevinden, op de Keizersgracht om precies te zijn.

Keizersgracht

Het gaat al aardig wat decennia mee en is in 1675 gebouwd. Ondertussen heeft het de status monumentaal pand gekregen en kent het dus een rijke geschiedenis. De locatie is bovendien niet mis. Keizersgracht 544 is de woning te vinden. Dat betekent dat de volgende eigenaar zich in kapitaalkrachtig gezelschap verkeerd, de Keizersgracht is namelijk de straat met de meeste miljoenenwoningen.

Historische kenmerken met een modern jasje eromheen

Dit stulpje moet het doen met 394 m², bestaande uit een voor- en achterhuis. Binnen vind je 5 slaapkamers, 3 badkamers en twee verschillende ‘bourgondische’ keukens. Die zijn in totaal verdeeld over vijf verdiepingen. Behoorlijk wat trappen dus, maar gelukkig is er een lift om dat eventueel probleem uit de weg te gaan. Qua interieur bezit het gebouw over veel historische aspecten die door de jaren heen zijn gerestaureerd. Elders is er een privé-gym neergeplemd en vind je achter ook nog een riante tuin van 133 m²

Het overweldigende thema is wit, maar wordt geaccentueerd door houten, rustieke onderdelen, metaal. De witten, marmeren gangen leiden je naar de diverse vertrekken. Het geheel zou zo in een woonblad terecht kunnen. Maar beschik je over de financiële middelen om dit pand ’thuis’ te noemen?

In ruil voor een luttele € 5.950.000 krijg jij de sleutels overhandigd. Daarvoor heb je, afgaande op de vele prachtige foto’s, dan weer wel een ruim, licht en luxe droomhuis tot je beschikking met heel wat rustieke onderdelen.

Aanbevolen artikelen