Voor de werknemers op het vliegveld van Bologna gaat de dagelijkse shift binnenkort een stuk interessanter worden. Zij die in een volgauto vliegtuigen vertellen waar ze heen moeten, gaan dat doen in een Lamborghini Huracán Evo. Vorig jaar deden ze dat ook al, maar de 2021-editie krijgt wel een nieuwe uitstraling.

Supercar als doeltreffende volgauto

Dit klusje kan ook geklaard worden met een Fiat Punto, om maar even in Italië te blijven, maar dat is geen gezicht. Italië heeft het voor het kiezen als het gaat om automerken, dus waarom zou je niet gaan voor een exemplaar uit de line-up van de meeste gerenommeerde? Daarnaast ligt het vliegveld van Bologna niet ver van het hoofdkantoor en de fabriek van Automobili S.P.A. vandaan.

Lamborghini-Huracan-Evo-1

Overigens is dit geen primeur, want in 2019 reden de medewerkers van de luchthaven in een Huracán LP-610 en in 2020 van een Huracan Evo. Voor 2021 worden de plannen niet gewijzigd, maar gaat ‘ie er wel wat anders uitzien.

Volgauto

Deze Lamborghini werd vorig jaar al gebruikt op de luchthaven.

In Verde Turbine

De uitvoering van deze Huracán Evo volgauto is namelijk gespoten in de kleur ‘Verde Turbine’, een soort lichte legergroene kleur, maar dan mat. Vergezeld door oranje accenten die ook achter de hoogglans zwarte velgen te zien zijn op de remklauwen.

Cijfertjes van de Lamborghini Huracán Evo

Qua kracht blijft de Huracán Evo-volgauto ongewijzigd: een 5.2 liter Audi-V10 met 640 pk. De topsnelheid is 325 km/u. Maar dat zal iets minder worden aangezien de zwaailichten en de lichtbalk die de boodschap ‘Follow Me In Our Beautiful Country’ weergeeft niet de aerodynamica zal bevorderen. Dit moet wel genoeg zijn om de vliegveld te paraderen naar de juiste gate.

Het contract van Lamborghini met het vliegveld van Bologna voor de Huracán Evo volgauto loopt tot de zomer van 2022, dus wie weet waar ze volgens jaar mee komen aanpappen. Ciao!

Lamborghini-Huracan-Evo-4