Na een lange periode van onzekerheid begint men meer uit te geven aan het mooie des levens: auto’s. Een inzicht in de digitale leestrends onthult dat Nederlanders de afgelopen maanden maar liefst 39% meer hebben gelezen binnen de autocategorie ten opzichte van vorig jaar. Dit gegeven is ook terug te zien in de verkoopcijfers binnen deze branche.

Naar deze automerken wordt op het internet het meest gezocht

Magazineapp Readly heeft geanalyseerd welke categorieën in het tweede kwartaal van 2021 de grootste groei van lezers hebben ondervonden. Hieruit blijkt dat het genre auto’s een van de hoogste lezersaantallen heeft gegenereerd. Nederlanders hebben veelal inspiratie en praktische tips in de autotijdschriften opgedaan, op zoek naar hun ideale auto.

Madelein Hiensch, Partnership Manager Nederland bij Readly, geeft aan: “De tijdschriften die worden gelezen onthullen de passies en interesses van het land. Nu reizen en afspreken met familie en vrienden weer op de agenda staan hebben we een golf van lezers voor automagazines gezien. Tijdschriften zijn een enorm populaire route bij het onderzoeken van een mogelijke autoaankoop, ze bieden zowel tips en inspiratie als de meningen van betrouwbare experts.”

automerken

Porsche 911 Turbo S op een gracht in Amsterdam.

“Nu sommige huishoudens tijdens de pandemie extra hebben gespaard tonen deze leestrends dat auto’s en luxeproducten een populaire keuze lijken te zijn voor het uitgeven ervan nu we weer meer vrijheden ervaren”, aldus Hiensch.

Opvallend is dat er veel high-end merken tussenstaan, dat terwijl al met al Volkswagen, met name de Polo, het populairste model in Nederland is. Dat terwijl de Japanse autofabrikant Toyota het meest gezochte automerk in 2020 was wereldwijd en BMW haast in iedere lijst in de top-3 staat.

De top 10 meest gezochte automerken op Readly in het tweede kwartaal van 2021 is als volgt:

1. Porsche
2. Land Rover
3. BMW
4. Mini
5. Mercedes
6. Jaguar
7. Ford
8. Tesla
9. Mazda
10. Peugeot

Uiteraard wisselt dit aanzienlijk per site en land, want de webiste Compare the Market