In Nederland beschikken we over een tamelijk hoge concentratie aan oplaadpunten, maar dat zal in andere landen om ons heen niet altijd het geval zijn. In West-Europa en Scandinavië is het op dat opzicht goed voor elkaar, terwijl de schaarste in Zuid-Europa en Oost-Europa vervelende situaties kan opleveren. Waarom niet het zekere voor het onzekere nemen en op pad gaan met deze hypermoderne camper en nimmer meer gestrand langs de weg te staan.

Camper met oplader voor je elektrische auto

Zie het als een soort mobiele laadpaal. Het West-Amerikaanse Living Vehicle staat bekend om het bouwen van luxe campers die zijn ontworpen voor off-the-grid leven. Ze zijn ook bedoeld als mobiele woonruimtes zonder water of afval, met als doel duurzaam leven in de wildernis.

Het bedrijf, gevestigd in Santa Barbara, heeft zijn bijgewerkte 2022-reeks geïntroduceerd en het topmodel is gemaakt om te worden getrokken door elektrische voertuigen. Het vlaggenschip Pro-EV-variant pakt het probleem van de actieradius van EV’s, die wel steeds beter worden, aan met zijn eigen LVEnergy-systeem, dat een elektrisch voertuig op batterijen kan opladen wanneer nodig.

Het nieuwe LVEnergy-systeem omvat verbeterde SunPower-zonnepanelen die tot 3.520 W vermogen kunnen genereren, een grotere batterij met een capaciteit tot 57,6 kWh en een hybride omvormer van 20 kW. De Pro-EV kan een EV ook opladen met behulp van een geïntegreerd 240V level 2 laadstation. Zelf noemde het bedrijf als voorbeeld de Tesla Cybertruck als perfecte kandidaat om de camper voort te trekken.

Camper

De luxe campers van Living Vehicle worden elders gekenmerkt door zijn kenmerkende aluminium omhulsel en op het dak gemonteerde zonnepanelen, die samenwerken met een lithiumbatterijsysteem. De Pro-EV-versie in de 2022-reeks wordt geleverd met een verbeterd elektrisch systeem, waardoor het de krachtigste off-the-grid-trailer ter wereld is.

Wat moet dat kosten?

De 21,6 vierkante meter ruime woonruimte is ook opnieuw opgetrokken en komt met een 4K HD-scherm en Sonos surround en nachtrust kan behaald worden in de ruime master bedroom met dakraam. Living Vehicles heeft de prijs van de topklasse Pro-EV-versie niet bekendgemaakt, maar de line-up begint bij $249.000, omgerekend circa €212 duizend. Het bedrijf is open voor bestellingen en de levering zal zo’n 10 á 12 maanden in beslag nemen.