Chique bolides uit de koker van Bentley zijn goed zoals ze zijn, en toch zijn er particulieren die er hun eigen sausje overheen strooien. Over-the-top spoilers, verlaagde versies en opmerkelijke kleuren combinaties. Maar de mannen van het Britse DC Customs maken het wel erg bont. Zij gingen aan de haal met een laaghangende paarse Bentley Flying Spur en transformeerde ‘m tot een pick-up.

Van Bentley Flying Spur tot pick-up truck

Er staan een aantal dingen vast in het leven. Het gegeven dat Bentley nooit en te nimmer pick-up trucks zal maken maakt daar deel van uit. Dat weerhield DC Customs er niet van om zelf aan de slag te gaan. De voorste helft van de luxe sedan van de eerste generatie ziet er vrijwel onaangetast uit, maar het werk van het tuningbedrijf begon bij de B-stijl tot aan de achterkant. Ze gaven de 1 uit 1 Bentley de naam Decandense, en decadent is het zeker.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DC Customs (@dccustoms_uk)

Om toch z’n luxe aard enigszins te behouden voorzagen ze de achterbak van hout. Vervolgens monteerde ze een aantal kasten en laden om voldoende opslagruimte te realiseren. Het absurdisme heeft de overhand, maar het is alsnog “een van de grootste builds en grootste uitdagingen tot nu toe” van het bedrijf. Ze kregen veel negatief geluid te verwerken, maar besloten toch door te zetten en zijn naar eigen zeggen erg blij met het eindresultaat. Als je uit bent op aandacht, zit je hier goed.

Custom builds

DC Customs houdt nog geheim wat zo’n custom Bentley pick-up moet kosten, maar lieten wel weten dat de sleutels van pick-up aan de sleutelbos van de gelukkige eigenaar hangt. Als je toevallig ook geïnteresseerd bent in dit type ombouw, je kan rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf door hier te klikken. Ze doen ook verschillende aanpassingen en custom builds, en beoordelend op dit exemplaar is geen enkele aanvraag té gek voor ze.

“Professionele foto’s komen binnenkort, hopelijk een paar tijdschriftartikelen en misschien een paar shows, maar het is gebouwd om te rijden en dat zal het ook zijn,” schrijft het bedrijf op Instagram, dus houd ze in de gaten voor meer beeldmateriaal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DC Customs (@dccustoms_uk)