De Ferrari Roma is de GT-auto op instapniveau van het Italiaanse merk die in 2019 uitkwam. Deze bolide werd bekroond tot de mooiste auto van het jaar 2020, haalt snelheden van 320 km/h, maar is voor een superwagen ook ietwat aan de brede kant. Dat laatste gegeven kwam een eigenaar duur te staan. Italiaanse steden staan daarnaast ook niet bekend om hun wendbaarheid.

Ferrari Roma eigenaar rijdt zichzelf klem in Italiaanse steeg

Het ontwerp van het op Ferrari Portofino gebaseerde GT-model heeft veel retro-accenten en is uiteraard vernoemd naar de Italiaanse hoofdstad Rome. Of de beelden ook afkomstig zijn uit Rome is niet duidelijk, maar dat zou toch wel erg geestig zijn. Gezien de waarde van de auto zal de desbetreffende eigenaar het een stuk minder grappig vinden.

Met een breedte van 1.974 meter en een lengte van 4.656 meter, is het overigens ook niet bepaald makkelijk om jezelf door allerlei smalle Italiaanse steegjes te maneuvreren, maar dat geldt voor een hele hoop bolides. Precies om deze reden zijn scooters en kleine auto’s zoals de Fiat 500 extreem populair zijn bij de meeste mensen die in dergelijke steden wonen.

Maar ja, Italië is ook het land van de Lamborghini’s, Ferrari’s en Maserati’s, dus dit is ook geen primeur. Een omstander probeert nog te hulp te schieten, maar tevergeefs. Een dame op leeftijd komt ook nog aanlopen op de achtergrond, maar kan ook niet tot een oplossing komen.

Schadeformulier zal er niet om liegen

De beelden gaan momenteel viraal in binnen- en buitenland en zijn geüpload op YouTube door SupercarNews. Beoordelend op de beelden, is de kans zeer aannemelijk dat de auto door deze actie flinke krassen heeft opgelopen en dat de lak is weggeschraapt aan weerszijden. En dat kan nog best weleens in de kosten oplopen, gezien dat het razendsnelle paard €246.473 kost. Een kostbare inschattingsfout.