Nederlandse scheepswerf Heesen waagt weer een poging om de wateren te domineren, en wel met het nieuwste project: Project Apollo, een gestroomlijnd jacht van 55 meter lang. Het heeft een vernieuwd exterieurontwerp, verricht door Omega Architects, terwijl Luca Dini Design and Architecture het interieur voor hun rekening neemt. Ze slaan met dit ontwerp duidelijk een nieuwe weg in.

Project Apollo van Nederlandse werf Heesen

Enkele dagen terug was Heesen verheugd me te kunnen meedelen dat de kiel van YN 20255, Project Apollo, finito is, onder toezicht van Lloyd’s Register. De nieuwste toevoeging aan de 55m Staal serie, is gestart als speculatiejacht, waardoor haar toekomstige eigenaar profiteert van een veel kortere levertijd dan bij een regulier traject. Heesen is naar eigen zeggen de enige Noord-Europese scheepswerf die onder deze voorwaarden een 55 meter lang jacht met stalen romp aflevert.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Heesen Yachts (@heesenyachts)

Deze Staal serie wordt alom geroemd om de brandstofefficiëntie, maar ook vanwege het comfort, de luxe en de zeewaardige stabiliteit in diverse weer- en vaaromstandigheden. Apollo heeft een agressiever profiel dan haar tegenhangers, met grote ruiten van getint glas en golvende horizontale lijnen. Apollo wordt in de Griekse mythologie beschouwd als vertegenwoordiger van rationele schoonheid en orde, en dit gedachtegoed willen de scheepsbouwers uit Oss met dit jacht ongetwijfeld eren.

Frank Laupman van Omega Architects is de verantwoordelijke man achter het exterieur, en wilde met zijn ontwerp innovatief zijn. “Ook al waren we erg gecharmeerd van het originele ontwerp met de verticale ramen, toch vonden we dat het tijd was voor een ​​evolutionaire stap”, aldus Laupman. “Voor de main saloon en skylounge hebben we gekozen voor grotere, kamerhoge raampartijen zonder stijlen. Om het geheel nog dynamischer te maken paste ze een ononderbroken strook getint glas toe, die samen met alle horizontale lijnen het schip optisch langer. laten doen lijken. “We hebben de familie look en feel behouden, maar met een elegante touch.”

Frans balkon, whirpool spa en riant zonnedek

Ook de indeling is herzien, met een nieuw Frans balkon voor het appartement van de eigenaar, inclusief nieuwe inloopkasten, en een bar rond de whirlpool spa op het zonnedek. Het buitenmeubilair kreeg een upgrade, en het zonnedek zelf is verlengd. Op het hoofddek is het centrale atrium vernieuwd, met een breder trappenhuis, terwijl voor de crew de toegankelijkheid is verbeterd dankzij een extra doorgang van het stuurhuisdek naar het zonnedek.

“Onze 55m Staal serie heeft een uniek en zeer competitief ontwerp”, aldus Friso Visser, CCO van Heesen. “Wij geloven in dit beproefde platformontwerp, en we hebben samen met Omega en Luca Dini een jacht neergezet dat aan de verfijnde smaak voldoet van klanten die Nederlandse kwaliteit en een verkorte levertijd waarderen.” Als alles naar verwachting verloopt, is ze beschikbaar voor levering in herfst 2023. Nog even geduld dus.

Apollo

Benieuwd naar meer van Heesen? Check dan ook hun Project Aura.