Bij Frank Sinatra denk je aan New York, maar de zanger bracht ook behoorlijk wat tijd door in de Golden State. Hij bouwde zelfs een compound in Palm Desert, waar hij vele jaren zijn leven spendeerde. De opgravingen zijn vandaag net zo benijdenswaardig als altijd, compleet met een helikopterplatform en een tennisbaan.

Staat al ruim 15 jaar te koop

Landgoed in Coachella Valley werd voor het eerst op de markt gezet in 2007 en werd opnieuw aangeboden in ieder jaar tot en met 2020, telkens zonder een ​​koper aan te trekken. Het onroerend goed “in the middle of nowhere” heeft het de afgelopen 15 jaar moeilijk gemaakt om een nieuwe eigenaar te vinden en is onlangs weer verschenen op de vastgoedmarkt.

Villa Maggio

Het woestijncomplex staat bekend als Villa Maggio, vernoemd naar Angelo Maggio, het personage dat Sinatra speelde in de film From Here to Eternity uit 1953, waarvoor hij een Oscar won. Het gat in totaal om een perceel van 7,5 hectare en ligt op een berg hoog boven de rest van de stad, terwijl het centrum wel goed bereikbaar is.

Frank Sinatra

Foto: Sean Garrison

Frank Sinatra ontwierp persoonlijk het huis, dat er stilistisch uitziet als een mix van moderne en een soort ski-resort-esthetiek. Het interieur zelf is zorgvuldig gerestaureerd, waar veel van de originele tegels en behang die Sinatra selecteerde, zijn bewaard gebleven. Er zijn drie woningen op het terrein. Het hoofdhuis heeft vijf slaapkamers, het gastenverblijf heeft er drie en het poolhouse heeft er maar één. In totaal hebben we het hier over bijna 604 vierkante meter aan ongerepte ruimte.

Ideale feestlocatie

Sinatra gebruikte het huis als een soort toevluchtsoord, omdat het zo ver boven de stad ligt, wat het overigens ook een uiterst geschikte locatie maakte voor feesten, wat Sinatra naar verluidt ook geregeld deed. Zowel een zwembad als een tennisbaan bevinden zich op het terrein, en het poolhouse leent zich uitstekend voor entertainment in de buitenlucht, aangezien het zowel een ingebouwde vuurkorf heeft als voldoende ruimte om buiten te loungen of te dineren.

Frank Sinatra-4

Foto: Sean Garrison

Het helikopterplatform maakt het ondertussen gemakkelijk voor zowel de toekomstige koper als hun gasten om langs te komen wanneer ze maar willen. Het is een stuk land dat ook heel goed in omvang zou kunnen groeien als de volgende eigenaar zo geneigd zou zijn. De makelaar van Berkshire Hathaway HomeServices, Markus Canter, vraagt er $ 4,250,000 voor (omgerekend € 3.470.550).

berg

Foto: Sean Garrison

interieur

Foto: Sean Garrison