De Mercedes-Benz G-klasses – en de AMG G63 in speciaal – valt zeer goed in de smaak bij de aftermarket specialisten. Ook het Duitse Hofele is hiermee aan de haal gegaan, en gaven hun interpretatie de naam: HG 63 Sport, een uiterst luxe G-wagon.

HG 63 Sport op basis van een Mercedes-Benz AMG G63

Hofele voegt een unieke bumper toe en een herziene kijk op de Panamericana-grille, compleet met het opvallende H-logo van het bedrijf in plaats van de ster van Mercedes.

HG

De 4.0 Bi-Turbo motor levert 585 pk en de corrosie is verbonden met de eigen huis Hofele 24-inch kruisspaakswielen, waarachter rode remblauwen verstopt zitten. Op verschillende plekken vind je matte carbonbekleding die mooi in contrast staat met de chique exterieurtint, genaamd Moonbeam Silver.

Na het openen van een van de vier duren, terwijl je instapt middels de uitklapbare zijstappen, veranderd de kleur drastisch van silver-wit naar felrood, Bengaals rood om precies te zijn. Zou zo van Mansory kunnen afkomen. Het biedt zeker een kleurrijk contrast met de zilveren buitenkant, maar het wordt interessanter voor passagiers op de achterbank.

Mercedes AMG

Hofele heeft individuele stoelen met een middenconsole en de stoelen zijn enkele centimeters naar achteren verplaatst voor extra beenruimte, wat voor ons Nederlands geen overbodige luxe is. Languit relaxen op weg naar de volgende business meeting.

Voor meer dan 3 ton krijg je de sleutels van deze speciale G-wagon

Hofele vermeldt echter geen specifieke kosten voor deze extravagante versie, maar het bedrijf zegt wel dat een nieuwe G63 uitgerust als een HG 63 Sport in de buurt van €309.000 zal liggen, afhankelijk van de aangevinkte extra’s en er zijn nog modellen beschikbaar op aanvraag. Tsja, voor vakwerk, luxe en uniekheid moet je nou eenmaal flink betalen.

Neem een kijkje op de website van Hofele voor verdere details.

HG 63
Zij/achterkant HG 63