Later deze maand zal Monterey Car Week in Californië plaatsvinden. Lamborghini maakte van de gelegenheid gebruik om de Countach LPi 800-4 te introduceren: een eerbetoon aan een van de meest legendarische Lamborghini-modellen, de gelijknamige Countach.

Hergeboorte van de Lamborghini Countach

Lamborghini plaatste op Facebook een teaser-video van 20 seconden, samen met een foto van een wigvormige auto verborgen onder een lichtblauw doek. “We maken dromen waar”, schreef het autobedrijf uit Sant’Agata Bolognese op Twitter . “We deden het met de klassieke Countach in de jaren 70. En we doen het weer. De nieuwe Lamborghini Countach komt eraan.”

De herboren Lamborghini wordt het tweede van twee modellen die eerder dit jaar door CEO Stefan Winkelmann zijn bevestigd voor een debuut in 2021. Er is een kans dat de aanstaande supercar zijn hybride aandrijflijn niet zal delen met de Sián-hypercar, die het LPI-achtervoegsel niet had.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghini)

Gelekte afbeelding

Verder laten ze nog weinig details los, dus houd ons in de gaten. Echter suggereert een gelekte afbeelding dat de nieuwe bolide een hybride aandrijflijn zal hebben. Die foto, die werd gepost door het Instagram-account Lamborghini.specs (foto hieronder), toont de volledige naam van de auto als de Countach LPI 800-4. Lamborghini heeft LPI alleen gebruikt in de naam van één ander voertuig, het Asterion hybride concept uit 2014. LPI staat voor Longitudinale Posteriore Ibrido, wat aangeeft dat de auto een middenmotor heeft met een hybride systeem.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini Specs (@lamborghini.specs)

Wat betreft de rest van de naam: de 800 staat waarschijnlijk voor 800 pk en de 4 lijkt te staan voor vierwielaandrijving. Een ander opmerkelijk detail, is dat de auto geen vleugel heeft, wat suggereert dat de nieuwe Countach inspiratie zou kunnen putten uit de eerdere modellen tot en met de jaren ’70.

Waar de Countach daadwerkelijk over zal gaan beschikken zullen we te horen krijgen tijdens de Monterey Car Week.