Dit adembenemende Frans geïnspireerde huis met 3 verdiepingen, genaamd “Chateau Artisan”, bevindt zich in Homestead, Florida. Het château is gebouwd in 2007, ligt op zo’n 5,7 hectare en is van alle kanten geflankeerd door water. Ook al wordt het al bewoond door een kapitaalkrachtige anonieme bewoner, leek het ons wel wat om eens te kijken waar dit waterfront allemaal over beschikt.

Chateau Artisan in de buurt van Miami

Met een oppervlak van circa 929 vierkante meter aan leefruimte met 8 slaapkamers, 8 badkamers is er genoeg ruimte om je hele familie in kwijt te kunnen. Van je ooms tot tantes en opa’s en oma’s. Die zullen ongetwijfeld de authentieke indeling en het interieur kunnen waarderen. Maar voordat je daar al plannen voor begint te smeden: helaas, want het kasteel wordt al bewoond.

Chateau

Binnen de dikke, stenen muren bevindt zich een gigantische open kamer met die twee verdiepingen beslaat, een formele eetkamer, gastronomische keuken, biljartkamer, mediaruimte, wijnkelder kan je zomaar verdwalen. Maar op je weg terug naar bekend terrein zul je tegen heel wat voorziening lopen.

Chateau

Het Amerikaanse kassteel heeft acht slaapkamers en vijf en een halve badkamer verdeeld over drie woonlagen. Buitenkenmerken zijn onder meer een omheinde ingang, motorbaan met fontein, ophaalbrug, terrassen, barbecue-prieel, koivijver, zwembad, boothuis en tuinen.

Prijsnotatie

Het werd voor het eerst genoteerd in 2012 voor $ 10,9 miljoen en in 2014 opnieuw genoteerd voor $ 12,8 miljoen. Momenteel woont er dus al al iemand, dus je zult aan moeten komen met een stormram om de huidige bewoner te verstoten of aankloppen met een zak geld. Beidde is mogelijk, maar dat hoorde je niet van ons.